avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 347 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... intr-un razboi al nervilor cu AFP
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

intr-un razboi al nervilor cu AFP

Pe scurt: in 2005 am declarat si achitat un impozit pe dividente. Precizez ca nu figurez la ei cu niciun debit inainte de acel imp pe dividente, deci nu a fost retinut in contul vreunui debit, si nici nu mi-a fost trimis vreun titlu executoriu pt acel imp pe dividente.Anul trecut achit un impozit minim, dupa care mi se trimite titlu executoriu pe acest impozit, ocazie cu care aflu ca suma respectiva a fost retinuta in contul imp pe dividente declarat in 2005, cu care figuram la ei in debit, plus penalitati de vreo 16 milioane pentru acesta..Discutiile verbale cu ei s-au soldat...cu ridicat din umeri si trimiterea din birou in birou.Contest titlu executoriu in instanta si castig.Desi solutia s-a dat in martie, motivatia nu a fost redactata nici pana acum.In iunie primesc o decizie de la fisc cu accesorii ,in care se include si imp pe dividente, si imp minim contestat in instanta . Contest la financiar decizia, depun din nou ca probe chitantele respective...nu primesc niciun raspuns la contestatie si nici nu fac vreo modificare in evidenta lor. Primesc acum cateva zile din nou o decizie cu accesorii, in care din nou sunt incluse imp pe dividente, si imp minim contestat in instanta .Astazi primesc si somatie de plata si titlu executoriu pt accesoriile impuse la plata in prima decizie.Le voi contesta in instanta. Pot contesta si decizia prin care s-au stabilit accesoriile impreuna cu somatia si titlul executoriu?Problema este ca aceste decizii prezinta accesorii pe o perioada de 3 luni, iar pe mine ma intereseaza nu sa contest deciziile din 3 in 3 luni, ci sa termin odata cu aceste debite si penalitati imputate aiurea, in totalitatea lor.Ce sa fac? Sa dau in judecata financiarul pt stergerea acestor debite/penalitati?
Ultima modificare: Joi, 5 August 2010
nitmar, utilizator
Cel mai recent răspuns: nitmar , utilizator 05:10, 7 August 2010
mai intai faceti contestatie impotriva deciziei de stabilire a accesoriile.ulterior promovati o actiune impotriva ANAF care sa aibe ca obiect stergerea penalitatilor.
am facut contestatia la ANAF inca din luna mai- nu am primit niciun raspuns.Voi contesta si a doua decizie la ANAF, probabil tot fara raspuns.
Este de ajuns contestarea in instanta a titlului executoriu/somatiei de plata sau e necesara si o alta actiune suplimentara ? Decizia si titlu executoriu se refera la penalitati aferente perioadei 01.- 03.2010 iar pe mine ma intereseaza stergerea debitului si a penalitatilor in totalitatea lor (perioada 2005-2010 pentru impozitul pe dividente).
In instanta trebuie sa contest si decizia prin care s-au stabilit accesoriile sau doar titlul si somatia?
Iar pentru impozitul minim la care mi se imputa prin decizie penalitati situatia e chiar absurda, atata timp cat am deja o sentinta (inca neredactata,e drept) care anuleaza debitul- deci la ce imi soliciti penalitati?Nu are putere de lucru judecat?
trebuie introduse doua actiuni distincte.
Va multumesc. Dupa ce introduc cele doua actiuni, pot sa le cumulez intr-una, pentru a nu ma judeca de doua ori, o data pt debit, a doua oara pt penalitatile la debit?
Ultima modificare: Luni, 9 August 2010
nitmar, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine plateste penalitatile?/ ce implica cererea de compensare? nitmar nitmar Am achitat anul trecut un impozit minim ce a fost distribuit de catre AFP din contul unic in dividente persoane fizice/2005 fara niciun temei sau baza legala, ... (vezi toată discuția)
Capcanele cererii de compensare nitmar nitmar Am achitat anul trecut un impozit minim ce a fost distribuit de catre AFP din contul unic in dividente persoane fizice/2005 desi societatea avea achitat ... (vezi toată discuția)
Titlu executoriu nitmar nitmar 1. daca titlul executoriu cuprinde o creanta principala si trei creante accesorii (majorari de intarziere), iar eu contest doua din aceste sume accesorii, ce ... (vezi toată discuția)