avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 551 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... buna ziua
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

buna ziua

am o intrebare:am fost complice la un furt de telefoane,telefoanele le-am pastrat la prietenul meu in masina si fata care le-a furat ne-a cerut bani si noi am dat.eu si prietenul meu am declarat ca ea a luat geanta cu telefoanele dar ea ne acuza pe noi.domnul politist care ne-a luat declaratie a zis ca cineva minte si ca trebuie sa ne duca la testul poligraf.noi locuim in provincie,o sa ne duca la poligraf?ce putem pati?
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciolca , Consultant resurse umane 15:53, 11 August 2010
la furt sau complice de furt(2 tel mobile) se poate primi doar amenda?e prima abatere
Strict teoretic vorbind, da, daca se va considera de catre procuror sau de catre instanta ca fapta nu prezinta gradul de pericol social al unei infractiuni, urmand sa se dispuna o sanctiune administrativa.

In practica insa, e mai greu. In cazul dumneavoastra, deznodamantul cel mai realist, in cazul in care se va retine de catre instanta ca ati savarsit infractiunea, in calitate de autor sau complice, este o pedeapsa cu inchisoarea, cu suspendarea executarii pedepsei.

Va sfatuiesc sa contactati un aparator.
Ultima modificare: Vineri, 6 August 2010
Cabinet avocat Mihai Gaita, Avocat
Nu luati lucrurile usor. Furtul e pedepsit cu inchisoare. E posibil sa se suspende executarea, dar nu e de joaca. Va recomand sa consultati un avocat
revin cu o intrebare: daca am semnat ca sunt de acord cu testul poligraf si ma cheama sa il fac pot refuza spunand ca nu vad rostul lui deoarece nu este admis in proba de istanta?
Daca telefoanele au fost restituite si persoana nu vrea sa mearga mai departe putem primi doar o amenda?sau pol.care ne-a luat declaratii poate merge cu noi mai departe?ca ne ameninta ca ne da in judecata
va multumesc inca o data celor ce ati raspuns mesajelor mele
Puteti refuza testul poligraf.
Persoana pagubita poate renunta la plangere, dar acest lucru nu va duce la inchiderea dosarului.
Eventual, o asemenea atitudine a partii vatamate poate fi utilizata ca argument in favoarea unei eventuale solutii de scoatere de sub urmarire penala in temeiul art. 18^1.

Am mai spus-o si o repet - nu va jucati, angajati-va un avocat. Furtul se pedepseste cu inchisoare.

Alte discuții în legătură

Ancheta penala k1980 k1980 Buna ziua, acum cateva zile am fost chemat la sectie sa raspund unei declaratii date in potriva mea de catre un individ, care a delapidat firma la care lucra ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de ajutor Monica_mnk Monica_mnk Am luat asupra mea un furt am declarat si la politie,nu am stiu repercusiunile,sa va explic,la o petrecere o amica a furat bijuterii,a insistat sa plecam iar ... (vezi toată discuția)
Situatie test poligraf andrewculda andrewculda Buna ziua! Ma numesc Andrei Culda, sunt inscris nou pe acest forum tocmai pentru a afla raspuns la cateva intrebari. In urma cu ceva timp un coleg de-al ... (vezi toată discuția)