avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 391 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... suspendare executare silita
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

suspendare executare silita

am o problema in care solicit ajutor:
Am o actiune de validare a popriri in mina tertului admisa in apel impotriva careia s-a formulat recurs la curtea de apel cluj are termen in noiembrie.
Am investit sentinta Tribunalului si am dat-o spre executare executorului.

Piritul,tert poprit a formulat contestatie la executare ce se judeca la judecatoria Baia Mare in septembrie.

Piritul tert poprit a facut si cerere de suspendare a executarii la Curtea de apel cluj si i s-a admis cererea ,Hotarirea curtii fiind luata in sedinta publica dar fara citarea partilor voi atas dispozitivul sentintei:Număr unic dosar: 1263/33/2010
Înregistrat în data de: 29.07.2010
Obiect dosar: suspendare provizorie a executării art. 300 alin. 2 raportat la art. 403 alin. 4 şi 581 C. proc. civ .
Materia juridică: Comercial
Stadiu procesual: Fond
Părţi:

TERMENE DE JUDECATÃ:
Data Soluţie Detalii
30/07/2010 Admite cererea formulată de petenta H.I. SRL Baia Mare. Dispune suspendarea provizorie a executării Deciziei comerciale nr. 4/A din 14 mai 2010 pronunţată de Tribunalul Maramureş în dosarul nr. 12759/182/2009, până la soluţionarea cererii de suspendare formulată în cadrul recursului. Fără cale de atac. Pronunţată în şedinţa publică din 30.07.2010. Soluţionare

Intrebarile sunt:

1). era competenta curtea in a judeca aceasta suspendare in conditiile in care contestatia la executare este formulata la Judecatoria Baia Mare?
2). Putea curtea sa hotarasca ca swe suspenda pina la judecarea recursului si nu pina la judecarea contestatiei la executare in conditiile in care formularea contestatia la executare este una din conditiile de admisibilitate a suspendarii?
3).Daca hotarirea a fost data in sedinta publica se putea da fara citarea partilor ,ea nefiind luata in camera de consiliu ?
4). Este normal sa se dea hotarirea fara cale de atac in conditiile in care temeiul de drept al curti este si art 581 Cod de proc, Civ?

5). Cel mai important CE E DE FACUT?

Multumesc


Daca se cere suspendarea deciziei curtii de Apel, da, competenta este Curtea de Apel. Suspendarea provizorie data bineinteles cu plata unei cautiuni de 10% pentru cauzele evaluabile in bani, este irevocabila. Pana la solutionarea cererii de suspendare din cadrul recursului nu mai aveti ce face. De obicei insa, cererea de suspendare din cadrul recursului se judeca inainte de judecarea recusului insusi si cu celeritate.
Nu se cere suspendarea Hotaririi curtii de apel ci se cere suspendarea executarii Deciziei Tribunalului Maramures
Din cate am inteles sunteti in recurs la Curtea de Apel iar in cadrul recursului s/a cerut suspedarea executarii. Susepndarea provizorie nu se putea cere decat la Curtea de Apel pana la solutionarea cererii de suspendare din cadrul recursului.
Cred ca nu m-am facut bine inteles . Situatia sta in felul urmator Curtea de apel a dispus o suspendare pina la judecarea cererii acesorii de suspendare formulata in cadrul recursului,
Aceasta suspendare nu poate fi decit o ordonanta prezidentiala dar a fost data fara cale de atac si fara citarea partilor ori acestea sunt obligatorii in cadrul ordonantelor prezidentiale.
Asta nu inteleg eu cererea de suspendare propriu zisa nu s-a judecat inca.
Suspendarea provizorie nu se da pe calea ordonantei presedintiale ci printr-o incheiere. Din acest motiv nu este supupusa nici unei cai de atac.art 400 aliniat ultim din Codul de procedura civila> In cazuri urgente, daca s-a platit cautiunea, presedintele instantei poate dispune, prin incheiere si fara citarea partilor, suspendarea provizorie a executarii pana la solutionarea cererii de suspendare de catre instanta. Incheierea nu este supusa nici unei cai de atac. Cautiunea care trebuie depusa este in cuantum de 10% din valoarea obiectului cererii sau de 500 lei pentru cererile neevaluabile in bani. Cautiunea depusa este deductibila din cautiunea stabilita de instanta, daca este cazul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanta cu drept de apel? gambit gambit Buna ziua, Am castigat o hotarare prin ordonanta prezidentiala pt legaturi personale cu minorul pana la solutionarea irevocabila a dosarului de fond . Fosta ... (vezi toată discuția)
Suspendare executare provizorie sabinna sabinna Impotriva unei firme a inceput executare silita a unei sentinte comerciale executorie dupa prima instanta. Am facut doua cereri de suspendare provizorie a ... (vezi toată discuția)
Contestatie executare silita radube radube Ca sa pot contesta titlul executoriu emis trebuie sa platesc o asa numita cautiune.Stie cineva cum se determina aceasta cautiune?Si aceasta cautiune odata ... (vezi toată discuția)