avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... intreprindere familiala - declaratii anuale, impozite, ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

intreprindere familiala - declaratii anuale, impozite, dupa modificarile codului fiscal

Avand in vedere ultimile modificari in ceea ce priveste codul fiscal , in afara de declaratiile anulale si impozitele stabilite pana acum va trebui sa mai depunem alte documente la admin. financiara si sa mai platim altceva daca pana in prezent am achitat tot ceea ce aveam de achitat?
Cel mai recent răspuns: George David , Contabil 12:52, 10 August 2010
In cazul unei activitati independente cotele de contributii individuale datorate se aplica la venitul net realizat sau norma de venit, respectiv, CAS-10,5%; CASS-5,5%; Contrib somaj-0,5%.
Declaratiile de asigurare se depun, in situatia persoanelor care realizeaza venituri lunar, pana la data de 25 a lunii, pentru luna anterioara in care sau realizat venituri de natura profesionala, la casa teritoriala de pensii si, dupa caz, la agentia pentru ocuparea fortei de munca judeteana sau a municipiului Bucuresti din raza de domiciliu sau de resedinta a persoanelor asigurate. De asemenea se prevede obligatia de a actualiza declaratiile de asigurare in termen de 5 zile lucratoare de la data modificarii cuantumului veniturilor de natura profesionala, prin depunerea unei noi declaratii, care sa ateste cuantumul veniturilor de natura profesionala realizate pe fiecare sursa de venit.
In lunile in care nu realizeaza venituri de natura profesionala se prevede obligatia de a notifica acest fapt casei teritoriale de pensii precum si agentiei pentru ocuparea fortei de munca judetene sau a municipiului Bucuresti din raza de domiciliu sau de resedinta a acestora.
Ca urmere a modificarilor facute se vor aproba noile modele de declaratii pentru cas si contributie somaj.
Termenele de declarare constituie şi termene de plată a contribuţiilor individuale (CAS, Contributie somaj).
Persoanele care realizează venituri de natură profesională în mod ocazional datorează contribuţiile individuale până la data la care cuantumul veniturilor de natură profesională realizate în cursul anului calendaristic atinge plafonul de 5 salarii medii brute pe economie.
Pentru veniturile de natură profesională, contribuţia de asigurări sociale de sănătate se plăteşte, ca si pana la 1.07.2010 – trimestrial, de persoana care le realizează la termenele stabilite în Legea nr. 95/2006, cu modificările şi completările ulterioare.
Pentru salariatii din cadrul II se platesc aceleasi contributii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributii pt.norma venit gheorgheciuca gheorgheciuca Sunt salariat angajat cu contract de munca pe termen nelimitat cu norma intreaga. De asemenea, prestez si servicii de instructor auto independent autorizat de ... (vezi toată discuția)
Cine plateste impozitul si contributiile pentru pfa smeagull smeagull Buna ziua, Sunt societate comerciala, si am un contract cu o PFA - expert tehnic, pentru realizarea unei lucrari (una singura). Este exclus sa fie ... (vezi toată discuția)
Intreprindere individuala anushka2502 anushka2502 Am o Intreprindere Individuala infiintata in luna iunie si care nu a desfasurat nicio activitate pana in prezent. Eu sunt slarariata si la o societate ... (vezi toată discuția)