avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... intreprindere individuala
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

intreprindere individuala

Am o Intreprindere Individuala infiintata in luna iunie si care nu a desfasurat nicio activitate pana in prezent. Eu sunt slarariata si la o societate comerciala unde mi se platesc toate contributiile la CAS, CASS si Somaj. Ce trebuie sa fac in privinta declaratiilor care trebuie depuse conform Ordonantei 58/2010? Ce trebuie sa depun la diversele institutii ale statului? trebuie sa depun vreo declaratie speciala? in cat timp? va multumesc
Cel mai recent răspuns: George David , Contabil 19:32, 28 August 2010
Daca nu ati realizati venituri se depun notificari din care rezulta acest lucru.
Notificare scrisa se depune in cazul in care nu s-au realizat venituri luna trecuta sau veniturile sunt egale cu cheltuielile efectuate (deci pe zero).
Pentru luna iulie termenele au fost 25 august 2010.
Normele de aplicare a OUG nr. 58/2010 aprobate prin HG nr. 791/2010, art.8 (3) prevad:,,În lunile în care nu realizează venituri de natură profesională, persoanele aflate în situaţiile prevăzute la art. 3 alin. (1) şi (2) au obligaţia de a notifica acest fapt casei teritoriale de pensii, precum şi agenţiei pentru ocuparea forţei de muncă judeţene sau a municipiului Bucureşti din raza de domiciliu sau de reşedinţă a acestora,,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributii pt.norma venit gheorgheciuca gheorgheciuca Sunt salariat angajat cu contract de munca pe termen nelimitat cu norma intreaga. De asemenea, prestez si servicii de instructor auto independent autorizat de ... (vezi toată discuția)
Intreprindere familiala - declaratii anuale, impozite, dupa modificarile codului fiscal otto2007 otto2007 Avand in vedere ultimile modificari in ceea ce priveste codul fiscal , in afara de declaratiile anulale si impozitele stabilite pana acum va trebui sa mai ... (vezi toată discuția)
Pfa platitor de contributii sociale gabihob gabihob Un expert contabil este angajat cu contract de munca pe durata nedeterminata pe post de economist la o societate comerciala. In afara orelor de program ... (vezi toată discuția)