avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 145 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cum obtin recunoasterea sentintei de divort in ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cum obtin recunoasterea sentintei de divort in germania?

pentru casatoria in germania mi se cere un certificat de recunoastere internationala a sentintei de divort, o viza numita bruxelles II, de care nu stie nimeni sa-mi spuna de unde sa il obtin
Cel mai recent răspuns: cuza voda , utilizator 15:04, 8 August 2010
Sentinta dv. de divort definitiva si irevocabila trebuie apostilata pentru a fi recunoscuta in Germania in orasul unde s-a judecat divortul.
Recunoasterea internationala a respectivei sentintei se face dupa ce i se aplica apostila de catre Institutia Prefectului, se traduce in limba tarii de destinatie de catre un traducator autorizat, inclusiv apostila, dupa care se legalizeaza de catre un notar public, iar in final traducerea legalizata se supralegalizeaza cu apostila de catre Tribunalul competent.
sentinta de divort e pronuntata de instantele din romania?
da, divortul s-a pronuntat in Romania, eu sunt romanca si sotul dinainte tot raman era.
da, am apostilat sentinta, iar traducerea ei si a apostilei se va face in germania , ca nu accepta traducatorii din romania

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apostila letitzia letitzia Un copil nascut in Germania acum 14 ani nu are certificat de nastere (declarat pierdut)obtine de la primaria orasului Jever un extras dupa registrul civil ... (vezi toată discuția)
Adeverință de celibat Alexandra Dumitru Alexandra Dumitru Adeverința de celibat necesita acea apostila de la Haga?? As vrea sa ma căsătoresc în Germania. (vezi toată discuția)
Apostolat cristiv1977 cristiv1977 unde se apostoleaza certificat casatorie turcesc (vezi toată discuția)