avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 335 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... plata concediu prenatal si postanatal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

plata concediu prenatal si postanatal

o nelamurire dupa schimbarile intervenite din iulie 2010:
Plata concediului prenatal si postanatal este de 85% din media veniturilor din ultimele 6 luni din salariu brut sau net ?
mentionez ca am intrat in concediu medical de sarcina si lehuzie (cod indemnizatie 08- asa scrie pe certificatul de concediu medical) din data de 01 august
va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:29, 7 August 2010
Din salariul net...
se spune media veniturilor , deci net...
In OUG 158/2005 se vorbeste de salarii si venituri brute:
Art. 10 - (1) Baza de calcul a indemnizaţiilor prevăzute la art. 2 se determină ca medie a veniturilor lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, până la limita a 12 salarii minime brute pe ţară lunar, pe baza cărora se calculează contribuţia pentru concedii şi indemnizaţii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu prenatal 2018 Hurmuzalina Hurmuzalina Buna ziua,am cateva nelamuriri in legatura cu concediu,la cate luni se poate intra in concediu prenatal de drept,eu am acu 6luni,mentionez ca nu am avut ... (vezi toată discuția)
Concediul de sarcina alina_cj alina_cj Buna ziua. Cu 3 luni inainte de a intra in prenatal am fost in concediu medical. In aceasta perioada voi beneficia de 85% din 75% din salariul net? (vezi toată discuția)
Concediu prenatal si indemnizatie cbnflorentina cbnflorentina Buna ziua ,as vrea sa stiu cum se plateste concediu prenatal si indemnizatia .85% din salariu brut sau din cel net ? VA MULTUMESC (vezi toată discuția)