avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1184 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pedeapsa
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pedeapsa

Am divortat dupa 8 luni de casatorie, de comun acord, iar certificatul de casatorie a ramas la noi, nu ni s-a cerut sa-l depunem la dosar. In momentul divortului nu aveam copii.
Am convietuit impreuna cu fostul meu sot si ni s-a nascut un copil. In momentul declararii copilului la Starea civila am folosit certificatul de casatorie, care de fapt nu mai era valabil. Deci in loc sa dea tatal o declaratie prin care sa recunoasca copilul, asa cum se face in cazul parintilor necasatoriti, noi am folosit vechiul certificat de casatorie. Nu ma intrebati ce motive am avut sa facem asta, nu e nimic obscur, mai curand pueril.
Intrebarea mea e, ce riscam pt aceasta fapta.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciolca , Consultant resurse umane 09:43, 9 August 2010
ati procedat gresit intrucat exista o sentinta definitiva de divort. si conform acestei hotarari judecatoresti tatal copilului trebuia sa dea la notariat o declaratie de recunoastere a copilului.
Am procedat gresit, am inteles asta. Eu intrebam daca ceea ce am facut atrage si o sanctiune, o pedeapsa si de ce natura ar fi aceasta.
Tatal copilului are posibilitatea sa dea o declaratie la notariat pentru recunoasterea copilului. Refaceti actul de nastere al copilului. Asa intrati in legalitate. Restul... trebuie sa va reclame cineva. Si sa nu folositi prezentul certificat de nastere al copilului in situatii care ar produce efecte juridice. Este o solutie accesibila pentru dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntarea benevola la drepturile parintesti in vederea adoptiei AncaElena48 AncaElena48 Buna ziua, Ma confrunt cu o problema legala si am nevoie de cateva lamuriri. Sunt insarcinata iar tatal copilului nu vrea sa isi asume responsabilitatea fata ... (vezi toată discuția)
Dreptul familiei-domiciliu&nume copil AlexandraAleAle AlexandraAleAle Buna ziua! Am si eu niste nelamuriri/intrebari legate de Dreptul Familiei. Sunt cetățeanca romanca cu domiciliul in Târgu Mureș si sunt însărcinata cu ... (vezi toată discuția)
Sunt însărcinată și despărțită , dacă dumnezeu ma ajuta ... AnamariaA1 AnamariaA1 Sunt însărcinată și despărțită , dacă Dumnezeu ma ajuta sa duc sarcina pana la capăt și nu doresc sa trec in acte numele tatălui deoarece nu vrea ... (vezi toată discuția)