Am divortat dupa 8 luni de casatorie, de comun acord, iar certificatul de casatorie a ramas la noi, nu ni s-a cerut sa-l depunem la dosar. In momentul divortului nu aveam copii.
Am convietuit impreuna cu fostul meu sot si ni s-a nascut un copil. In momentul declararii copilului la Starea civila am folosit certificatul de casatorie, care de fapt nu mai era valabil. Deci in loc sa dea tatal o declaratie prin care sa recunoasca copilul, asa cum se face in cazul parintilor necasatoriti, noi am folosit vechiul certificat de casatorie. Nu ma intrebati ce motive am avut sa facem asta, nu e nimic obscur, mai curand pueril.
Intrebarea mea e, ce riscam pt aceasta fapta.
Multumesc!
ati procedat gresit intrucat exista o sentinta definitiva de divort. si conform acestei hotarari judecatoresti tatal copilului trebuia sa dea la notariat o declaratie de recunoastere a copilului.
Tatal copilului are posibilitatea sa dea o declaratie la notariat pentru recunoasterea copilului. Refaceti actul de nastere al copilului. Asa intrati in legalitate. Restul... trebuie sa va reclame cineva. Si sa nu folositi prezentul certificat de nastere al copilului in situatii care ar produce efecte juridice. Este o solutie accesibila pentru dvs.