avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... problema despagubire casco
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

problema despagubire casco

buna ziua,

problema mea este ca am avut un accident cu masina in grecia, am dus masina la un service care nu reparat masina corespunzator, adica masina are erori la sistemul electronic al motorului si alte optiuni nu functioneaza dar caroseria arata foarte bine, am acceptat sa iau masina asa dupa ce un director de la daune externe al asiguratorului mi-a promis ca dupa ce ajung in romania cu masina o sa mai deschid un dosar de dauna pe aceeasi perioada in care s-a produs dauna si se va repara masina, dar inca nu am ridicat masina de la service pentru ca asiguratorul nu a platit dauna, adica serivce-ul a trimis intial un deviz cand au facut constatarea, devizul era 10400 euro, acum 2 saptamani devizul s-a modificat pentru ca a crescut TVA-ul in grecia si asiguratorul acum imi spune ca service-ul nu a trimis devizul final, iar service-ul spune ca a trimis devizul catre asigurator, sincer nu stiu ce sa mai cred. intrebarea mea este: pot sa cer asiguratorului banii pe dauna si sa las masina in service? si daca nu ce pot face sa nu ma mai amane atat. am uitat sa mentionez ca masina mea este in service-ul respectiv de aprox 3 luni si tot ma amana. sunt in criza de timp deoarce pe 18 septembrie am nunta si nu mai pot astepta atat sa ma amane de la o zi la alta. p.s.: in prima luna nu s-au efectuat lucrari la masina pentru ca asiguratorul mi-a spus prima oara ca e dauna totala (suma asigurata fiind 18900 euro) pentru ca am mai avut o dauna de 1200 euro care se scade din suma asigurata deci ei mi-au spus ca imi vor da banii pe masina, dupa ce mi-au cerut factura masinii si actele masinii mi-au spus ca nu e dauna totala, ca se va repara. mentionez ca polita casco a expirat pe 02.07.2010, dar dauna a fost in data de 20.05.2010 deci a fost in perioada asigurata, dar acum ma gandesc ca daca asigurarea casco este expirata vor sa ma tot amane si eu chiar nu mai stiu ce sa fac sa imi dea ori masina sau daca tot imi spun ca nu au primit devizul final de la service si dau vina pe service ca nu l-au trimis, sau poate ca service-ul nu vrea sa-l trimita ca poate cei de la service "trag" bani pe undeva, sa imi dea macar banii din primul deviz adica cei 10400 euro. multumesc. astept raspuns
Cel mai recent răspuns: ContSters162108 , utilizator 23:54, 10 August 2010
Incercati o discutie in trei cu reparatorul si asiguratorul si aflati cine este sincer si cine nu. La aceasta discutie e bine sa fiti insotit de un avocat specializat in probleme de acest gen. Daca nu va veti lamuri nici asa atunci nu va ramane decat sa apelati la instanta. Va urez casa de piatra si mult succes!
Din pacate, nu pot sa va dau decat raspunsurile care sunt certe:
- nu mai conteaza (acum) valoarea facturii, daca suma asigurata din polita este cea de 18.900 E,- 1.200 E = 17.700 E
- modul/procedura de despagubire privind daunele externe, cu partener/reprezentant extern sau decontare directa cu reparatorul extern, nu-l puteti cunoaste decat dv., daca cititi conditiile de asigurare atasate politei, la capitolul respectiv (rezolvare daune in caz de accident extern)
- ce pot sa va atentionez este faptul ca ridicarea autovehiculului din service si continuarea reparatiei in tara, se poate face daca in conditii este specificat acest lucru :reparatie sumara. destinata numai deplasarii pana in tara, iar documentele respective intocmite, sa poarte aceasta mentiune si sa fie solicitate/aprobate si semnate si de dv., si de asigurator.Mai exista un principiu pe care unii asiguratori il prevad: reparatiile necorespunzatoare nu se platesc iar daca ati comunicat nemultumirea fata de reparatie, acesta ar putea fi motivul divergentelor , care au dus la tergiversarea platii.
- aveti dreptul sa primiti despagubirea, timp de trei ani de la expirarea politei, pentru evenimente asigurate produse in perioada de valabilitate, si rezolvate ulterior (in acest interval de timp.)
- tot in conditii puteti deslusi modul de procedare (cand/cum/cat) privind inchiderea dosarului prin dauna totala.
va multumesc la amandoi pentru raspunsuri si multumesc pentru urare inca odata dl-ui adrian tudor. astazi am fost sunat de asigurator si mi-au spus ca au efectuat plata si maine ridic masina, in sfarsit, acum mai ramane ca maine sa cer de la service un document(asa cum mi-a spus "nucu") care sa ateste ca nu sunt multumit de reparatia masinii in totalitate ca sa nu am probleme in tara. numai bine

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua in urma unui eveniment rutier petrecut in urma cu 6 ... ligrivatin ligrivatin Buna ziua In urma unui eveniment rutier petrecut in urma cu 6 luni am apelat la polita CASCO. Societatea de asigurari evita un raspuns clar, am sunat de ... (vezi toată discuția)
Uniqa nu imi achita reparatia gina89 gina89 buna seara, am CASCO la UNIQA. am deschis dosar de daune si mi-am dus masina in service, la Midocar. Cei de la Midocar au facut reconstatare Midocar acceptul ... (vezi toată discuția)
Tergiversare despagubire dauna casco mitrutpaul mitrutpaul Am avut o dauna si am incercat sa-mi repar masina pe polita casco. Cu toate ca masina este asigurata la suma de 3100 euro iar devizul emis de service(cu care ... (vezi toată discuția)