avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj,cerere de intervenþie voluntarã?!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj,cerere de intervenþie voluntarã?!

Buna seara;
Sunt in partaj cu fostul sot si mama mea a facut o cerere de interventie voluntara.Ce sanse am sa recuperez o cota mai mare din apartamentul achizitionat in perioada casatoriei, in cazul in care mama ,,pentru achizitonarea acestui apartament ,mi-a imprumutat suma de bani necesata? Suma a fost data in prezenta a doi martori. Acesti martori . au semnat ca in prezenta lor, mama mi-a dat suma de bani (ei sunt citati ca martori in procesul de partaj). Suma de bani ,25000 ron,provine din vanzarea unui apartament al mamei. Diferenta de timp intre actul de vanzare -cumparare al mamei si actul meu de vanzare cumparare este de 3 zile. Pretul apartamentului meu, la momentul achizitiei a fost de 32000 ron. Diferenta a fost pusa de fostul sot prin un credit de nevoi personale-nenominale.
Ce sanse am?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:06, 12 August 2010
aveti grija cu creditul ala, vedeti ce anume "ati semnat", daca sunteti coplatitor sau girant, iar fostul sot nu plateste ratele, banca se poate indrepta impotriva dvs. ar trebui sa faceti sesizare la banca, in prima faza
Multumesc pentru sfat.
Aveti mare dreptate in ceea ce spuneti. Dar oamenii reactioneaza ciudat cand e vorba de bani, mai ales de banii altora. Cred ca li se cuvin. Legea ne ofera
drepturi si orice greseala facuta se plateste.Pacat ca, inca nu am invatat ,ca fiecare om, inainte de a lua o decizie de care depinde viitorul lui ,,ar trebui sa se consulte cu un avocat .
Revin cu o intrebare la dumneavoastra.
Daca mama face aceasta interventie voluntara, nu poate fii invocata cererea ei ca fiind tardiva pentru restituirea sumei de bani? Nu s-a prescris cererea de restituire?Prescriptia nu e de 3 ani?
Multumesc!
Apartamentul a fost achizitionat in 2005.
nu cred ca opereaza prescriptia in acest caz. nu v-a dat banii imprumut,pana la o data stabilita, ci doar a consemnat ca banii investiti sunt ai ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog mai raspundeti-mi la inca o nelamurire danutza20 danutza20 am primit de curand o citatie in care tatal meu cere partajul si specifica in citatie la un moment dat (prin avocatul sau) dupa ce specifica ce bunuri au fost ... (vezi toată discuția)
O avocata ne-a pagubit de un apartament si 18000eur claral claral O avocata a asistat-o pe mama intr-o actiune, i-a castigat increderea, a devenit chiriasa intr-un apartament mostenit de mama, si \\"prietena\\" ei. In 2006, ... (vezi toată discuția)
Chitanță de mână pentru o parte din valoarea apartamentului (împrumut de la părinți). aș putea obține cotă majorată la partaj? Mihaela Stefan Mihaela Stefan La achizitia apartamentului pe care il detin impreuna cu sotul meu, au contribuit in mare parte parintii mei cu suma de 5000 de dolari USD, iar suma totala de ... (vezi toată discuția)