avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensionare din somaj
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensionare din somaj

Buna. Spuneti-mi va rog care ar fi varianta cea mai buna pentru pensionare : din somaj sau dintr-un salariu minim pe economie?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:05, 10 August 2010
Presupun ca vreti sa intrebati daca sa lucrati salarizata cu minimul pe economie sau sa primiti indemnizatia de somaj. Eu zic sa lucrati, indemnizatia de somaj este, anul acesta, diminuata cu 15%.
Nu. Ideea este in felul urmator: tatal meu mai are un an pana la pensionare si firma la care lucreaza momentan se va desfiinta. Are optiunea de a intra in somaj sau sa se angajeze undeva cu minimul pe economie. Doar asa a gasit. Si nu stim care este cea mai buna varianta. Am inteles ca daca se pensioneaza din somaj, atunci pensia ar fi mult afectata.
1. Raspunsul dat de colega mea, @Gabriela Pintea,este valabil si in aceasta varianta a intrebarii dvs.
2. Din experienta va spun ca diferentala pensie va fi asa de mica (ce conteaza un an de zile in cei multi ani, cat a lucrat) incat eu as inclina sa va recomand sa intre in somaj, sa se odihneasca si... sa se obisnuiasca cu pensia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plati compensatorii, pensionare ancfd ancfd In urma unei diponibilizari colective am primit si eu preaviz in vederea disponibilizarii. Conorm CCM se dau doua salarii compensatorii. In situatia in care ... (vezi toată discuția)
Cand ies la pensie mariana56 mariana56 sunt nascuta in august 1956 lucrez din 1978 noiembrie in grupa a doua de munca si as dori sa stiu cand as putea iesi la pensie la limita de varsta in ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata marius_lar marius_lar am 56 ani si 7 luni am 39 ani lucrati din care 28 ani in grupa II a, momentan sunt in somaj.Pot sa ies la pensie anticipata cu diminuare? (vezi toată discuția)