Buna ziua,
neavand cunostinte juridice, intreb daca se poate ca bunica mea sa lase sau sa instraineze printr-un artificiu judiciar (donatie, act de vanzare/cumpatare, … ) proprietatea dansei fara sa fiu instiintat? Sunt singurul mostenitor dupa decesul tatalui meu si relatia mea cu dansa nu este una prea buna din cauza unui unchi (sotul sorei ei). Mai mentionez ca proprietatea pe care o detine ii posibil sa fie numai a dansei (dobandita dupa decesul bunicului).
recent, strabunica mea a decedat si bunica intentioneaza sa renunte la mostenire in favoarea unchiului. Am vreun drept de la strabunica daca bunica renunta?
Bunica nu va renunta la mostenirea dupa mama ei. Se va duce la notar si va intreba, si notarul ii va spune ca daca renunta, masa succesorala va reveni urmatorilor mostenitori: unchiul si tatal dvs. defunct ( adica veti culege dvs., prin reprezentare).
Daca exista un testament, cine pune mana pe el poate sa il distruga. Daca totusi il preda notarului sau legatarului ( persoanei care apare ca beneficiar) poate fi atacat pt a culege rezerva.
In cazul batranei cu pisici, daca testamentul a existat, sau a fost ignorat de mostenitorii legali sau nu era intocmit cu respectarea formelor legale, altfel nu imi explic de ce ati fost refuzat de notar. Puteati sa solicitati sa va spuna unde s-a inregistrat decesul in registrul de succesiuni ( adica ce notar s-a ocupat efectiv de dezbaterea succesiunii si de la acela ati fi aflat concret daca erati legatar). Totusi ma indoiesc cum ar putea sti vecinii ce scria in testament. Oricum daca au trecut 3 ani, dreptul la actiune s-a prescris.
In cazul batranei au trecut mai bine de zece ani, insa mama inca crede ca intr-o zi i se va face dreptate. A ramas cu un testament facut la notar. Suntem vinovati de am mers pe buna-credinta in loc sa acumulam cunostinte juridice.
Testament
vicuta
O persoana din sat nu are copii,frati,parinti sau alte rude apropiate.Fiind vecini mergem des la acea persoana si o ajutam la nevoie. Aceasta apropiere a dus ... (vezi toată discuția)