avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Am vreo sansa sa imi recuperez banii?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Am vreo sansa sa imi recuperez banii?

Pe data de 15.06 m-am angajat la o firma. Am lucrat fix 3 saptamani de la acea data. Am plecat de la ei pentru ca a trebuit sa fac lucruri de care nu m-i s-a zis la interviu,iar valoarea salariului am aflat-o abia dupa 2 saptamani,pentru ca nimeni nu a fost in stare sa imi zica exact cat o sa am,si am aflat de la patron pana la urma. Dupa 2 saptamani,am primit un contract de munca, care insa nu cred ca este valabil daca nu este si semnat de ei. Problema este ca acest contract il voi putea avea abia in aproximativ 2 saptamani si atunci o sa vad daca este semnat sau nu de firma. Am fost ieri ( 10.08) sa discut cu patronul. Eu stiam ca am de recuperat 600 lei,insa mi-a zis ca de fapt am de luat 729 lei,pe care nu o sa mi-i dea pentru ca nu am stat decat 3 saptamani la el si ca "am produs mai multa paguba decat profit". I-am zis de asemenea ca aveam contract determinat de o luna,de proba,iar el a zis ca proba era pentru el si nu pentru mine. Am martori ca am lucrat acolo,cunosc personalul,dar nu stiu cat de mult conteaza asta. As vrea sa stiu daca imi pot recupera in vreun fel banii,astept raspuns.
Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:07, 14 August 2010
Buna ziua !
Faceti o sesizare la ITM , vedeti apoi daca angajatorul intra in legalitate , iar daca nu , actionati-l in judecata , banii vor fi recuperati ...:D
Contractul individual de munca se semneaza atat de angajat cat si de angajator si conform
HG nr. 37/2010 – angajatorii sunt obligaţi să înregistreze contractele de muncă cel târziu cu o zi înainte de începerea activităţii .
Puteti face o sesizare la ITM teritorial.
Ultima modificare: Miercuri, 11 August 2010
MIHAIELA-GABRIELA SERBAN, Contabil
Va multumesc mult pentru raspuns. O sa ma duc cat mai repede cu putinta la ITM teritorial. Insa sunt sceptic in privinta rezultatului,deoarece nu sunt sigur ca am contractul acela semnat si de ei,am primit eu 3 copii pe care sa le semnez. Insa am martori la acea firma,daca pot fi de folos.
Daca nu au inregistrat contractul la ITM sanctiunile sunt drastice tinand cont ca este considerata munca la negru .
michaelared a scris:

Contractul individual de munca se semneaza atat de angajat cat si de angajator si conform
HG nr. 37/2010 – angajatorii sunt obligaţi să înregistreze contractele de muncă cel târziu cu o zi înainte de începerea activităţii .
Puteti face o sesizare la ITM teritorial.


Nu mai confundati transmiterea datelor unui c.i.m. prin REVISAL cu termenul de inregistrare la ITM al c.i.m. ...:)
HG nr.37/2010 nu a modificat Legea nr.130/1999 ...:-/

HG nr.161/2006 prevede : Angajatorii au obligatia de a transmite registrul in forma electronica la inspectoratul teritorial de munca in a carui raza teritoriala isi au sediul sau domiciliul, dupa caz, cel tarziu in ziua lucratoare anterioara inceperii activitatii de catre primul salariat

Legea nr.130/1999 dispune : Contractele individuale de munca incheiate de urmatoarele categorii de angajatori vor fi inregistrate, in termen de 20 de zile de la data incheierii lor, la inspectoratele teritoriale de munca : ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare contract munca anastancu anastancu Buna ziua! Acum ceva timp s-a stabilit inregistrarea contractelor individuale de munca cu 1 zi inainte de inceperea efectiva a lucrului. Imi puteti spune ... (vezi toată discuția)
Inregistrare contract de munca tromar tromar Care este termenul de inregistrare a unui contract individual de munca la ITM ? Toate unitatile sunt obligate sa inregistreze aceste contracte la ITM ? (vezi toată discuția)
Contract de munca roxii roxii am si eu o intrebare.contractul de munca se inregistreaza la itm in termen de 15 zile de la incheiere sau in aceiasi zi?multumesc (vezi toată discuția)