avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 747 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale renuntare la preavizul de 15 zile?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

renuntare la preavizul de 15 zile?

un post disponibilizat, cu 3 salarii, cu preaviz de 15 zile....:">,
cel disponibilizat, daca si-a gasit alt loc de munca si vrea sa plece in cursul preavizul de 15 zile...POATE, e legal???#-o, poate sa renunte la acest drept, si cum???:(
de ce? am tot citit si nu am gasit...:">
ma gandesc sa nu fie vreo chichita pt ca prea a gasit AZI, pare ciudat!?!
ma ajutati va rog mult,
si va multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: ContSters45263 , utilizator 10:48, 28 Septembrie 2007
In perioada preavizului salariatul are dreptul de a lucra numai 4 ore pe zi, restul timpului considerandu-se ca va cauta un loc de munca. Salariatul poate veni la serviciu cate 8 ore pe zi jumatate din durata de timp de preaviz astefl ca dupa 7,5 zile i se poate inchide cartea de munca.
dcojo,
Ce ai scris tu e probabil din Legendele Olimpului, pentru ca in Codul Muncii zice ca pe durata preavizului contractul de munca continua sa-si produca TOATE efectele.
Contractul colectiv unic la nivel national prevede ca:
ART.74. - (1) Incetarea CIM poate avea loc - in conditiile prevazute de lege - printr-unul din urmatoarele moduri:

a) de drept;
b) ca urmare a conventiei partilor, la data convenita de acestea;
c) ca urmare a vointei unilaterale a uneia dintre parti, in cazurile si conditiile limitative prevazute de lege.
(2) In cazurile in care unitatea este obligata, potrivit legii, sa acorde un preaviz la desfacerea contractului de munca, durata preavizului va fi de 20 de zile lucratoare.
(3) In perioada preavizului, salariatii au dreptul sa absenteze patru ore pe zi de la programul unitatii, pentru a-si cauta un loc de munca, fara ca aceasta sa afecteze salariul si celelalte drepturi. Orele absentate se pot acorda prin cumul, in conditiile stabilite de angajator.
Deci nu e o legenda, ci perfect legal!

va multumesc frumos ptr sfaturi si o sa tin cont de ele!

:">
Ultima modificare: Joi, 27 Septembrie 2007
dumitrapetruta, utilizator
cu placere!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere colectiva ianliana ianliana este posibila renuntarea angajatului la preavizul de 20 de zile in cazul concedierii colective? in situatia renuntatii la preaviz, decizia de incetare a cim ... (vezi toată discuția)
Perioada preaviz ariadna177 ariadna177 Buna ziua, As dori sa stiu daca 1. [b]Contractul colectiv de munca unic la nivel national 2007 - 2010[/b] mai este un document valabil la acest ... (vezi toată discuția)
In perioada preavizului este obligatoriu a se respecta programul de 8 ore? Popescu Lorena Popescu Lorena Este vb de un Agent Vanzari care incepand de la 01 sept 2009 intra in preaviz ptr 15 zile, am inteles ca poate sta la locul de munca 4 ore . Este adevarat? (vezi toată discuția)