avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu crestere copil

Sotia lucreaza in invatamant, este in concediu de odihna, in acest timp a nascut. Poate beneficia de plata concediului de sarcina si lauzie in acelasi timp cu plata concediului de odihna?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:30, 13 August 2010
Concediul medical suspendă concediul de odihnă.
concediul de odihna este un drept garantat de codul muncii dupa un an de munca.
1.Nu pot fi platite amandoua indemnizatiile simultan: cea pentru CO si cea pentru concediul de maternitate.
2. OUG 158/2005 spune:
Art. 16 - (1) Asiguraţii a căror incapacitate temporară de muncă a survenit în timpul concediului de odihnă sau al concediului fără plată beneficiază de indemnizaţie pentru incapacitate temporară de muncă, concediul de odihnă sau fără plată fiind întrerupt, urmând ca zilele neefectuate să fie reprogramate.
sidor a scris:

concediul de odihna este un drept garantat de codul muncii dupa un an de munca.


Dacă am considera așa, înseamnă că nu am putea beneficia de concediul pentru 2010 decât în 2011..ceea ce nu este corect.
sidor a scris:

concediul de odihna este un drept garantat de codul muncii dupa un an de munca.

1. Dar nu contesta nimeni acest drept. Numai ca dvs. il rastamaciti in favoarea dvs., cu incalcarea legii.
2. Cum credeti dvs. ca puteti, in acelasi timp, sa fiti si in concediu de odihna si in concediu de maternitate? De fapt nu asta doriti ci sa primiti ambele indemnizatii, ceea ce este ilegal (v-am dat textul de lege mai sus). Sa fim, totusi, rationali!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In perioada concediului de sarcina si lauzie, mai beneficiezi de concediu de odihna? sluminus sluminus In periada concediului de sarcina si lauzie, mai beneficiezi de concediu de odihna? Celor 126 de zile de concediu medical, corespund aprox. 8 zile de ... (vezi toată discuția)
Concediu medical vs concediu fara plata AndaNav AndaNav Buna ziua si La Multi Ani! Va rog sa-mi spuneti, ce se intampla daca, in timpul concediului fara plata imi iau concediu medical, datorita ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata/concediu medical Atobias Atobias Buna ziua, Mi-am luat concediu fara plata la locul de munca 60 zile ca sa-mi rezolv mai multe treburi personale. In aceste 60 zile, pot beneficia de un ... (vezi toată discuția)