avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu fara plata/concediu medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu fara plata/concediu medical

Buna ziua,
Mi-am luat concediu fara plata la locul de munca 60 zile ca sa-mi rezolv mai multe treburi personale.
In aceste 60 zile, pot beneficia de un interval de concediu medical, daca Doamne fereste mi se intampla ceva?
De asemenea, am inteles ca in timpul concediului fara plata nu beneficiez de serviciile medicale (de la munca am o asigurare in sistem privat). Daca mi se acorda concediu medical, as putea beneficia de ele?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:23, 30 August 2015
Din OUG 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurãri sociale de sãnãtate:

Art. 16. - (1) Asiguraţii a cãror incapacitate temporarã de muncã a survenit în timpul concediului de odihnã sau al concediului fãrã platã beneficiazã de indemnizaţie pentru incapacitate temporarã de muncã, concediul de odihnã sau fãrã platã fiind întrerupt, urmând ca zilele neefectuate sã fie reprogramate.
...
Puteti sa va luati concediu medical, chiar daca sunteti in CFP. In acest caz, concediul fãrã platã fiind întrerupt, urmând ca zilele neefectuate sã fie reprogramate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical vs concediu fara plata AndaNav AndaNav Buna ziua si La Multi Ani! Va rog sa-mi spuneti, ce se intampla daca, in timpul concediului fara plata imi iau concediu medical, datorita ... (vezi toată discuția)
Cfs si cm Maya_Rebecca Maya_Rebecca buna ziua. mama mea este in concediu fara plata din februarie. de luni este internata in spital. poate intrerupe cfs sa intre in concediu medical? multumesc (vezi toată discuția)
Concediul fara plata Vivian Ingrid Vivian Ingrid As dori sa stiu daca un concediu medical decaleaza concediul fara plata deja luat!Stiu ca in cazul concediului de odihna, concediul medical survenit in timpul ... (vezi toată discuția)