avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... legea 321
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

legea 321

Legea 321/2009 privind comercializarea produselor alimentare se aplica si unui importator de fructe, ce este un furnizor al unui supermarket sau este necesar sa fii producator pentru a beneficia de prevederile legii?
Cel mai recent răspuns: Jurist TM , utilizator 12:42, 18 August 2010
Se aplica tuturor comerciantilor de produse alimentare (inclusiv importatorilor).
Iata un extras din lege:

Art. 1. — Prin prezenta lege se reglementeaza conditiile de exercitare a activitatii contractuale de comercializare a produselor alimentare.
Art. 2. — (1) Prevederile prezentei legi se aplica tuturor persoanelor fizice si juridice care desfasoara relatii comerciale cu produse alimentare.

(2)In intelesul prezentei legi termenii si expresiile de mai jos se definesc dupa cum urmeaza:
.............
6. comerciant — persoana fizica sau juridica autorizata sa desfasoare activitati de comercializare directa catre consumator a produselor alimentare;
7. furnizor — persoana fizica sau juridica autorizata sa desfasoare activitati de productie, procesare sau distributie a produselor alimentare,in vederea comercializarii acestora

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 321/2009 18bubu 18bubu buna ziua !stie cineva legea 321/2009 se aplica si contractelor castigate la licitatie? adica am avut o licitatie am castigat este vorba de produse alimentare ... (vezi toată discuția)
Legea 321/2009 si pt contr de distributie hajnyci hajnyci Buna ziua! Sa imi spuneti va rog daca Capitolul III din L 321/2009 se refera si la un contract de distribuite? Noi ca si producatori dam marfa pt distribuitor ... (vezi toată discuția)
Legea 321 / mo 705/20.10.2009 lege privind comercializarea produselor alimentare BG BG Reprezint un producator autohton care are relatii comerciale cu retaileri precum Billa, Metro, Real,etc. Odata cu aparitia in Monitorul Oficial a Legii ... (vezi toată discuția)