avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1646 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Plata ore de noapte si suplimentare pt cei incadrati ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Plata ore de noapte si suplimentare pt cei incadrati cu norma de 24 ore si 2 zile libere

Daca un salariat lucreaza 24 cu 48 si o tura pica sambata sau dumineca se platesc
sporuri pt. cele 24 ore suplimentare cu 100% si 8 ore de noapte ???
Cel mai recent răspuns: ContSters109653 , utilizator 14:00, 13 August 2010
Orele lucrate in zilele nelucratoare se platesc cel putin dublu, iar separat se calculeaza orele de noapte, care se platesc cu sporul de noapte aferent.
Socotiti daca a depasit 40 de ore/sapt...x ore/luna. Daca nu, inseamna ca a beneficiat de libere platite.

mc
Ultima modificare: Vineri, 13 August 2010
ContSters109653, utilizator
1. pentru zilele lucrate sambata sau duminica se plateste spor la salariu indiferent daca s-a depasit sau nu numarul de ore normal lucratoare in luna respectiva. Acest spor se stabileste prin CCM sau prin CIM, este obligatoriu si nu are valoare minima

2. pt orele de noapte se plateste un spor de 15% pt fiecare ora muncita in intervalul 22-05 cu o abatere de 1 ora
22-6 cred ca e corect:(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor de noapte ,spor de weekend dascalumihaita64 dascalumihaita64 buna ziua! Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare: Cum trebuie platit sporul de weekend in cazul in care se lucreaza si noaptea,ture 12/24 ... (vezi toată discuția)
Sporuri vasimarian13 vasimarian13 lucrez la ture de 24ore,ce sporuri lunare am dreptul sa primesc(ore noapte,suplimentare,ore lucrate sambata sau duminica ,etc.multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Plata orelor lucrate noaptea papic papic Buna, as dori sa stiu cum se platesc orele de munca prestate noaptea,daca un angajat lucreaza doar in ture de noapte a cate 12 ore, tot a doua noapte ( adica o ... (vezi toată discuția)