avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 115 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Mutarea locului de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Mutarea locului de munca

Lucrez intr-o companie multinationala si patronul acesteia doreste mutarea sediului intr-o alta localiate la o distanta de 70 km de Bucuresti.
Va rog sa-mi spuneti in ce conditii poate face angajatorul acest lucru si daca Legea il obliga sa puna la dispozitia angajatilor mijloc de transport sau sa deconteze angajatilor transportul!
Mentionez ca in prima faza se vor muta 20 oameni, ulterior fiind vorba de inca vreo 100 de oameni.
Va multumesc,
Luena
Daca firma isi muta sediul in alta localitate , iar salariatii au ca loc de munca sediul societatii este posibil sa se incadreze la caz de forta majora.
Daca nu vor sa semneze actul de modificare a locului de munca ca urmare a schimbarii sediului social , unde vor munci dupa mutarea societatii?
Una dintre caracteristicele fortei majore este imprevizibilitatea.
Avem ceva imprevizibil aici?
Angajatii sunt anuntati ca el vrea sa se mute.

Cum ar fi fost daca sediul se muta nu la 70 de km ci la o distanta mult mai mare - sa zicem cateva sute de kilometri?

Domnul/doamna angajator vrea sa se mute dar nu se gandeste si la protectia angajatilor.
Nu mi se pare corect ca angajatii sa fie obligati sa accepte conditiile.
Oare ce va face dl/dna angajator daca niciunul nu vrea sa se mute?
In concediaza disciplinar pentru lipsa de la serviciu?
Unde scrie ca pentru schimbarea sediului social al firmei este necesar acordul angajatilor ? ... in foarte multe c.i.m. se specifica ca activitatea se desfasoara la sediul societatii fara a se specifica clar adresa .... prin urmare, mutarea sediului social al angajatorului implica si mutarea locului de munca al salariatilor.

Nu sunt obligati sa accepte ... in acest caz - daca nu pot sa se duca la noul sediul - exista posibilitatea sa se inceteze raportul de munca
Este vorba de mutarea definitiva la 70 km de Bucuresti a acestei firme! Unul din motivele pentru care firma se muta este acela ca angajatorul sa nu fie obligat sa plateasca salarii compensatorii, angajatul vazandu-se nevoit sa-si gaseasca alt loc de munca.
Este posibil sa fie o intelegere chiar la cel mai inalt nivel din Stat deoarece, Statul ar trebui sa plateasca multe ajutoare de somaj.
Oamenilor care lucreaza in cadrul acestei firme nici macar nu li s-a spus ce-i asteapta. Vor fi pusi in fata unui fapt implinit si cui ii convine merge mai departe, cui nu-i convine isi cauta alt loc de munca iar ei au scapat de probleme.
Adica, cei care nu iau in serios zvonurile, chiar vor ramane pe dinafara, fara niciun venit, nici macar ajutor de somaj darmite salarii compensatorii!
Luena
lumifatu:
1. Dvs. ati ridicat problema aici mai mult teoretic.
2. Trebuie sa precizati ce anume v-a spus angajatorul ca va face. Poate va asigura si transport pana la noul loc de munca.
3. Nu ati spus nici ce scrie in CIM al dvs. la "locul de munca".
4. Discutati intai cu angajatorul, vedeti ce are de gand sa faca cu salariatii si apoi mai discutam.

Alte discuții în legătură

Acordarea cheltuielilor de transport la mutarea la ordin rule rule am fost mutat in cadrul unitatii la o subunitate aflata la 60 km de resedinta.conf ord 51din7aprilie2014 as avea dreptul dar mi-au dat raspuns ca nu ma ... (vezi toată discuția)
Doua salarii compensatorii sau nu? kadilus kadilus buna ziua! as avea si eu o intrebare legata de somaj, eu sunt inca in somaj si zilele astea mi-am gasit loc de munca, eu stiu ca daca ma angajez la o ... (vezi toată discuția)
Mutare sediu societate in alta localitate - ce seintimpla cu angajatii? elagrosu elagrosu Buna ziua, Rog specialistii sa ma ajute in clarificarea unei probleme, si anume: - daca o societate isi muta sediul in alta localitate ce se intimpla cu ... (vezi toată discuția)