avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... probleme avocat stagiar
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

probleme avocat stagiar

Fratele meu e avocat stagiar,a semnat un contract de colabarare cu un cabinet,o veche cunostinta si nu are treaba si cabinetu.A inteles ca trebuie sa isi scoata un rol fiscal fiind obligatoriu,dar intampina tot felu de probleme in sensul ca el e inscris la tabloul avocatiilor din bucuresti aici avand si sediul principal iar cel secundar in constanta,a primit o adeverinta de la bucuresti ca sa isi scoata rol fiscal din constanta,iar cele de la fisc nu -i elibereaza rol fiscal pe motiv ca e avocat stagiar si nu are nevoie.Daca ofera o reprezentare la judecatorie sau o consultatie juridica si le ofera chitanta cu stampila si semnatura lui si apoi declara venitul respectiv la declaratia de venit pt a plati impozit e vreo problema?Cum poate rezolva pt a avea clientii lui?
Va multumesc pt raspuns anticipat
Cel mai recent răspuns: RADU SAVALACHE , Avocat 23:58, 13 August 2010
Fratele dvs. daca este avocat trebuie sa aiba o decizie emisa de barou. Cju acea decizie, copie C.I., copie contract de inchiriere/comodat, se prezinta la ad-tia financiara unde are sediul principal (Bucuresti), sectorul.....Dupa ce va fi luat in evidenta, in termen de 10 zile va primi un CERTIFICAT FISCAL (Certificat de inregistrare fiscala).
Daca are domiciliul in Bucuresti este o.k. Daca are domiciliul in alta localitate va trebui sa fie luat in evidenta acolo (unde va si plati impozitele) iar din Bucuresti i se va elibera numai CIF-ul.
Cu stampila, decizia de la barou, CIF-ul si C.I. se poate prezenta la diverta sau la alta tipografie pentru a-si comanda facturier si chitantier.....sa poata sa aiba ce sa-i dea clientului in schimbul onorariului....
Succes si cati mai multi clienti...pe criza asta chiar sunt necesari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Registre avocati B06D4N B06D4N Am inteles ca ne trebuie registre gen: - Un registru de încasări şi plăţi (cod 14-1-1/b); - Un registru inventar (cod 14-1-2/a) Daca stie cineva de ... (vezi toată discuția)
Intrebare de stagiar:) avstagiar avstagiar Stimati colegi, Fiind la inceput de profesie am cateva nelamuriri legate de obligatiile mele fiscale, astfel incat as fi recunoscator pentru orice sfat, mai ... (vezi toată discuția)
Avocatul stagiar unde deschide rol fiscal? andreeakristina andreeakristina buna ziua, pe decizia eliberata de barou privitoare la aprobarea contractului de colaborare dintre un stagiar si avocatul indrumator scrie ca stagiarul are ... (vezi toată discuția)