avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 156 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... taxa poluare
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

taxa poluare

Am platit taxa de poluare in august 2010 in Constanta. Cand si cum recuperez banii?
Daca sunteti din Constanta, va adresati cu o cerere in anularea actului administrativ - decizia de calcul si restituirea sumei achitate Tribunalului Constanta, sectia Comerciala si Contencios Administrativ, dupa indeplinirea procedurii prealabile cu Adm. Finantelor Publice a Mun. Constanta; pentru rapiditate, nu asteptati raspunsul de la finante, ci introduceti actiunea in instanta imediat.
avocat Cristina Popescu
Daca masina dv. este SH , faceti o adresa la Finante la care atasati copie dupa chitanta prin care cereti restituirea banilor. Finantele va raspund in 30 de zile, in mod sigur negativ. La acest raspuns introduceti o actiune in justitie pe contencios administrativ de restituire a taxei impreuna cu copii dupa actele masinii: ci masina, certif.inmatriculare,certif. de autenticitate, ci proprietar, chitanta, brief-ul mare si cel mic traduse, actele doveditoare de provenienta comunitara a masinii si taxa de timbru de 39 lei + 0.3 lei timbru.
Dureaza cam 1 an pana va recuperati banii, asta in cazul in care practica in Constanta va e favorabila. Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare taxa poluare dingofl dingofl as dori sa stiu ce sanse am sa-mi recuperez taxa de poluare platita in oct 2008 am facut o cerere in acest sens catre finante si astept raspuns. daca va fi ... (vezi toată discuția)
Taxa de poluare gmr gmr am auzit ca ar exista o actiune la cedo impotriva statului roman privind taxa de poluare..stie cineva ceva de acest lucru?..daca da va rog detaliati un ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa de poluare LiviuP13 LiviuP13 La data de 05.01.2010 am achizitionat un autoturism din Belgia . Am platit suma de 3.200 ron conform TAXEI DE POLUARE PENTRU AUTOVEHICULE . Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)