Un client cu care ne-am incheiat relatiile contractuale (contract finalizat la termen) refuza sa ne faca plata unei facturi pe motiv ca nu sunt multumiti de serviciile prestate de noi si potrivit prevederilor contractuale au dreptul sa retina penalitati de 0,1% pe zi din factura respectiva, desi in contract se specifica faptul ca au dreptul de a retine penalizari de 0,1% pe zi din valoarea facturii aferente lunii pentru care nu s-au executat sau s-au executat necorespunzator sau cu intarziere serviciile.
Factura respectiva a fost semnata si stampilata de primire.
Mentionez ca dupa emiterea facturii respective s-au mai emis si s-au platit inca 3 facturi. Mai mult, dupa finalizarea contractului am primit de la clientul respectiv si 2 recomandari prin care ne atribuie calificativul de: Foarte Bun pentru serviciile prestate. Deasemenea, nu am primit din partea lor nicio notificare prin care sa isi exprime nemultumirea vis-a-vis de serviciile prestate.
I-am chemat la conciliere si s-au oferit sa ne plateasca doar o parte din suma datorata(mai putin de jumatate) insa am refuzat pentru ca noi chiar ne-am facut treaba. Intentionam sa ii actionam in instanta. Pentru noi lucrurile sunt foarte clare, insa as vrea sa mai aud si alte pareri.Credeti ca au vreo sansa de a castiga?
Mai devreme sau mai tarziu ajungeti in instanta.
Lasat-i sa va plateasca si jumatatea aia si atunci or sa scada sub acel prag de 0,1% de care ziceati si nu ar mai avea niciun motiv sa va dea si restul.
Am si eu o problema: o societate datoreaza unei alte societati de aproximativ 2 ani o oarece suma de bani, de pe urma unei facturi neeachitate. Problema e ca intre timp societatea a fost vanduta , iar fostul administrator nu mai are nici un bun pe numele lui, de altfel nici societatea. Ce asi putea sa fac , sa recuperez acei bani, sau macar sa incerc sa ii recuperez? Va multumesc!