avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Contract reziliat- societate servicii telefonie
Discuție deschisă în Executare silită

Contract reziliat- societate servicii telefonie

In urma cu mai mult de 3 ani am reziliat un contract cu o societate de telefonie fixa (Romt....), dupa ce acestea au majorat abonamentul fara o instintare prealabila, am cerut reziliera contractului dupa ce am primit factura cu abonamentul majorat si nu au vrut sa rezilieze contractul decat dupa 30 de zile. In urma acestei rezilieri a ramas o suma de platit (parox. 120 lei) pe care nu am achitato, iar acum sunt presat de eos si amenintat cu executarea silita. Este posibil acest lucru chiar daca de la incetarea contractului au trecut 3 ani, iar eu nu am recunoscut aceasta suma?
Ultima modificare: Miercuri, 1 Septembrie 2010
gusemarcel, utilizator
Buna ziua !
In caz de executare invocati exceptia prescriptiei extinctive.
Cu stima !
daca au trecut 3 ani de zile , in care ei nu au luat nici o masura pentru asi recupera suma , acum nu mai au nici un drept. Dreptul de creanta care il aveau asupra dumneavoastra s-a prescris. Asa ca stati linistita .
Ma scuzati pentru denumire, am sters.
Cu privire la recuperarea sumei, in tot acest timp de 3 ani am primit doar instintari de la firmele de recuperare, ca sa platesc suma si nici o alta actiune.
Ce actiune inteprinsa de ei ar putea opri prescrierea?
Multumesc.
Parerea mea e sa nu platiti pana nu va lamuriti pe deplin asupra detaliilor creantei pentru. Pentru Eos e neprofitabil sa va dea in judecata din 2 motive:
- pe procedura somatiei de plata nu au nici o sansa, deoarece suma nu e certa;
- pe dreptul comun trebuie sa plateasca taxade timbru si sa piarda o gramada de timp prin instante.
Ei au metode mai eficiente de a recupesa banii debitorilor: notificari, telefoane etc

Av. Adrian Albu SCA MOROIANU, ALBU & IORDANESCU

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Societate recuperari creante-preluare debit prescris? kris erika kris erika in 2005 am facut un contract cu cei de la orange pentru un abonament.dupa vreo 6 luni mi a fost furat tel si imediat am mers la cei de la orange pt a mi se ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract servicii internet bogdan_2009 bogdan_2009 sunt bogdan am faqt un abonament pe un an la orange internet...perioada a trecut eu am continuat fara a mai face contract si akm vreau sa reziliez ... (vezi toată discuția)
Citatie societate de recuperare nitucalina nitucalina Buna ziua! as avea nevoie urgent de o lamurire! Anul trecut pe 14 septembrie am primit o citatie de la EOS cu suma de 2200 din care mi-am achitat suma de 800 ... (vezi toată discuția)