avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 920 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... recuperare creante
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

recuperare creante

Un client cu care ne-am incheiat relatiile contractuale (contract finalizat la termen) refuza sa ne faca plata unei facturi pe motiv ca nu sunt multumiti de serviciile prestate de noi si potrivit prevederilor contractuale au dreptul sa retina penalitati de 0,1% pe zi din factura respectiva, desi in contract se specifica faptul ca au dreptul de a retine penalizari de 0,1% pe zi din valoarea facturii aferente lunii pentru care nu s-au executat sau s-au executat necorespunzator sau cu intarziere serviciile.
Factura respectiva a fost semnata si stampilata de primire.
Mentionez ca dupa emiterea facturii respective s-au mai emis si s-au platit inca 3 facturi. Mai mult, dupa finalizarea contractului am primit de la clientul respectiv si 2 recomandari prin care ne atribuie calificativul de: Foarte Bun pentru serviciile prestate. Deasemenea, nu am primit din partea lor nicio notificare prin care sa isi exprime nemultumirea vis-a-vis de serviciile prestate.
I-am chemat la conciliere si s-au oferit sa ne plateasca doar o parte din suma datorata(mai putin de jumatate) insa am refuzat pentru ca noi chiar ne-am facut treaba. Intentionam sa ii actionam in instanta. Pentru noi lucrurile sunt foarte clare, insa as vrea sa mai aud si alte pareri.Credeti ca au vreo sansa de a castiga?
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 21:04, 17 August 2010
Ar trebui sa incercati sa obtineti macar o hotararea judecatoreasca favorabila.
Nu se stie niciodata.
Dupa ce aveti hotararea o puneti in executare.
Daca stati in pasivitatea vi se va prescrie datoria - deja au trecut 2 ani, ar mai fi unul singur si scapa.
Sa ma adresez cu somatie de plata? Nu conteaza faptul ca societatea a fost vanduta intre timp ?
Debitorul dvs. este societatea comerciala.
Ea nu a fost desfiintata ci numai i s-a schimbat proprietarul.
Noul proprietar a preluat atat activul cat si pasivul.
Sigur, e dreptul Dvs. de a actiona in instanta societatea com. in discutie, dar datorita faptului ca sunt discutii cu privire la executarea defectuoasa sau nu a lucrarilor, nu puteti sa actionati decat pe calea unei actiuni pe dreptul comun. Asta implica plata in avans a unei taxe de timbru, precum si un timp destul de indelungat de solutionare a cauzei, poate chiar de ani de zile. Ramane la latitudinea Dvs., in functie si de cuantumul sumei de recuperat, daca merita efortul sau nu.
Succes!
Av. Adrian Albu SCA MOROIANU, ALBU & IORDANESCU

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Societate recuperari creante-preluare debit prescris? kris erika kris erika in 2005 am facut un contract cu cei de la orange pentru un abonament.dupa vreo 6 luni mi a fost furat tel si imediat am mers la cei de la orange pt a mi se ... (vezi toată discuția)
Autorizatie sanitara functionare spalatorii creatza_70 creatza_70 O societate comerciala avand ca obiect de activitate: \"spalatorie textile\" doreste sa participe la licitatii organizate de anumite spitale. Unele din ... (vezi toată discuția)
Contract reziliat- societate servicii telefonie gusemarcel gusemarcel In urma cu mai mult de 3 ani am reziliat un contract cu o societate de telefonie fixa (Romt....), dupa ce acestea au majorat abonamentul fara o instintare ... (vezi toată discuția)