avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 477 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... CUM POT REZILIA CONTRACTUL RDS-RCS
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

CUM POT REZILIA CONTRACTUL RDS-RCS

1.TREBUIE SA NE MUTAM DIN LOCALITATE.
2.AVEM BAGATA MENTENANTA FARA SA FIM ANUNTATI.
Partea care ne-o pun in nas e ca am luat un diginet mobil(nestiind ca vom fi nevoiti sa plecam din oras),era gratis si ala dar de la 52 lei ne pun sa platim 69.
Ne spun ca nu-i intereseaza ca trebuie sa ne mutam noi trebuie sa venim in iasi sa platim la ei pana in 2011,nu mi se pare normal nu am planuit asta a fost sotul meu mutata si eu raman fara servici ca nu am cum sa raman aici,iar ei nu vor sa rezilieze.
Eu stiu asa ca orice contract se poate rezilia.Ajutati-ma va rog.
Nu a intrat in vigoare legea care nu ne mai obliga sa stam la oricare furnizor dupa bunul lor plac?
Cel mai recent răspuns: kappauser , utilizator 16:31, 1 Noiembrie 2010
taxa de mentenanta este neconstitutionala!A intrat in vigoare, evident.Daca nu rezolvati pe cale amiabila, depuneti plangere la ANPC locala, pt ca va rezolva ei fara probleme!

Fara sperante! Va ofer raspunsul primit de mine:
"-in ceea ce priveşte serviciul de mentenanta, accesorii si asociate aferente infrastructurii, acestea au existat ca parte integranta a serviciilor contractate si furnizate de către operatorul economic.Costul acestor servicii de mentenanta, accesorii si asociate au fost subvenţionate parţial sau total de către companie in cazul anumitor tipuri de pachete de servicii sau de servicii, regasindu- se pe facturile emise clienţilor. începând cu facturile aferente lunii iunie compania a efectuat reglarea contravalorii serviciilor de mentenanta pe reţeaua terestra, suma aferenta fiind de 5 lei;
-in cazul serviciilor pentru care utilizatorii achita un abonament lunar, contravaloarea serviciilor de mentenanta, accesorii si asociate este inclusa in cuantumul abonamentului, ea fiind perceputa doar in cazul serviciilor."
janinando a scris:


... Eu stiu asa ca orice contract se poate rezilia....


Rezilierea unui contract bilateral este posibila doar potrivit Art. 1020 Codul civil.
Adica la neindeplinirea obligatiilor asumate. Deci beneficiarul poate rezilia daca prestatorul nu isi indeplineste obligatia de prestare. Altfel nu, indiferent daca este un contract civil sau comercial!

Altfel, mutarea d-voastra din localitate poate fi considerata o cauza derogatorie de forta majora de reziliere a contractului, care eventual trebuie acceptata de RDS.
Am spus eventual, intru-cat daca RDS (ca parte contractanta) va poate oferi in noua localitate serviciul in aceleasi conditii contractuale prin alt punct de lucru/sucursala/filiala, are dreptul sa o faca si d-voastra aveti obligatia sa o acceptati. In fapt nu are loc rezilierea ci doar eventual schimbarea partilor contractante, contractul se deruleaza pana la expirare in aceleasi conditii.
Doar daca in noua localitate RDS nu dispune de propria retea si nu va mai poate oferii serviciile contractuale, vi se poate accepta rezilierea imediata si fara plata vreunei taxe sau plata integrala a contractului.

In conditiile existentei punctului de lucru/filiala/sucursala, plata contractului o veti putea face in noua localitate. Alte clauze sunt abuzive.

Din pacate daca nu le puteti face clar acest lucru, nu va ramane decat solutia procesului, adica bani si timp. Insa sansele d-voastra de castig sunt foarte mari, un avocat priceput stie exact legile care sa le invoce. Insa cu nervi, bani si timp…..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire taxa de mentenanta - televiziune, telefonie gnicolae gnicolae http://www.romanialibera.ro/bani-afaceri/companii/rcs-rds-amendata-cu-300-000-de-lei-199764.html RCS & RDS a fost amendată de Autoritatea Naţională pentru ... (vezi toată discuția)
Contract telefonie mobila rcs&rds TudoracheCreola TudoracheCreola Buna ziua, am nevoie de un sfat: in luna februarie am achizitionat un telefon impreuna cu un abonament de la RCS&RDS. Telefonul a fost achizitionat in rate pe ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract telefonie mobila horia2005 horia2005 Buna ziua. Pe scurt problema mea este urmatoarea. Ieri am fost la caseria RDS-RCS pentru a rezilia un contract de telefonie mobila. Dupa discutiile purtate cu ... (vezi toată discuția)