Buna ziua, sunt in proces de divort cu sotul meu(la inceput). Eu am intentat actiunea deoarece de apropape un an incepuse sa consume destul de des alcool si devenea vilent(spargea prin casa, batai, amenintari...)Avem 2 copii minori (de 4 ani, respectiv de 1 an). Intr-o zi am fost plecata in vizita la mama si cand am venit acasa nu mi-a mai dat voie in casa (eram insotita de unul dintre copii). Am anuntat politia si, in cele din urma s-a mutat la parintii lui. Intr-o zi, pretinzand ca-si ia hainele si sculele de lucru a luat mai multe bunuri comune printre care sitoata mancarea existenta in frigider inclusiv dulciurile copiilor. Cand am fost la politie sa depun plangere mi s-a raspuns"Ce doamna vreti sa va dau eu mancarea?" Ce pot face in aceasta situatie? Ca iala nu o pot schimba(ca tot politia mi-a spus ca poate veni oricand si cu oricine in casa) iar sa obtin un ordin presedential cica dureaza. Astept un sfat. Va multumesc
Scuze, uitasem un aspect - daca el nu are un loc de munca este obligat sa plateasca? repara pe ici pe colo cate ceva fara a avea vreo firma sau un contract de munca.
Va fi obligat dar problema va fi ca nu va plati.
Daca nu are serviciu nu cred ca aveti pe ce sa il executati.
Va trebui probabil sa ii faceti plangere penala.
Vorbiti cu avocatul despre aceste aspecte.
Multumesc, mi-ati dat un sfat valoros. Tocmai i-am dat avocatului un mail prin care-i ceream sa depuna aceasta ordonanta presedentiala. Vedem ce iese. Va tin la curent. Inca o data multumesc
S-a mai ivit o problema. Una din alocatiile copiilor vine pe numele sotului (cea a copilului de 1 an). El nu mai locuieste aici (in domiciliul comun). Copii sunt la mine. Pot ridica aceasta suma?
Problema importanta
tibi2008
Suntem casatoriti de ceva vreme, in ultimul timp au intervenit problemele si m-a dat afara din casa. nu mai am acces la lucrurile mele si nici nu pot sa vad ... (vezi toată discuția)