avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită credit ipotecar
Discuție deschisă în Executare silită

credit ipotecar

ma intereseaza care este perioada dintre prima luna in care nu mi-am mai putut plati ipoteca si demararea actiunii de executare silita
Cel mai recent răspuns: ContSters139791 , utilizator 11:49, 16 August 2010
Aceasta perioada de timp ramane la aprecierea bancii si este in concordanta cu prevederile contractuale.
Recomandare : faceti eforturi si nu lasati banca sa demareze procedura executarii silite.
in practica se poate astepta de la 2 pana la 6 luni pana la inceperea executarii si declararea creditului scadent, oricum nu cred ca scrie undeva in contract in ce termen declara creditul scadent presupun ca scrie "pentru nerespectarea obligatiilor de plata banca poate declara creditul exigibil" sau ceva de acest gen, daca aveti dificultati financiare informati banca si aveti urmatoarele optiuni :
- reesalonare cu diminuarea ratei;
- reesalonare cu marirea perioadei creditului;
- vinderea apartamentului, ati obtine mai multi bani decat in urma unei executari silite;
trebuie sa stiti ca orice reesalonare duce la costuri foarte mari daca 6 luni veti avea o rata diminuata la jumatate dupa aceasta perioada rata va creste considerabil.
daca banca va creeaza probleme, iar dumnaevoastra sunteti de buna credinta si ii informati ca aveti dificultati financiare, consulati un avocat , puteti invoca teoria impreviziunii , de asemenea studiati contractul , in continuare exista clauze ambigue in contracte.

succes (la banca nu semnati nimic, din momentul in care ati semnat angajamente la plata nu mai puteti face mai nimic)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executarea silita a unui apartament achizitionat prin credit ipotecar laura sendrescu laura sendrescu In urma cu trei ani am achizitionat un aprtament prin credit ipotecar in CHF. De un an am intampinat dificultati la plate ratelor, iar banca mi-a gasit drept ... (vezi toată discuția)
Intrebare despre banci- restabilire rata functie de veniturile actuale azael azael as vrea sa stiu daca exista o lege care sa stipuleze ca bancile ,sa nu poata sa iti i-a pentru plata ratei mai mult de 30% din veniturile familiei ? sau ceva ... (vezi toată discuția)
Plata partiala credit ipotecar- consecinte ; solutii ? FFLORIN1976 FFLORIN1976 buna dimineata! Am on intrebare la dumneavostra si anume ce risc daca nu mai pot sa imi achit in intregime rata creditului ipotecar? Am si o specificatie ... (vezi toată discuția)