avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Incarcare factura apa si canal
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Incarcare factura apa si canal

Buna, la toata lumea.
Am o speta interesanta, si solicit si parerea dvs.
Intr-un bloc de apartamente, proprietarii au primit facturile la servicii comunale, incarcate, pe langa apa pe care fiecare o consuma, canalizarea aferenta, s-au adaugat rubricile apa rece distributie, cat si canal distributie. Aceste rubrici adauga pe langa consumul declarat, de fiecare proprietar, un alt consum care este mai mare decat consumul declarat. De exemplu : un apartament a consumat si declarat 9 mc. apa, iar la rubrica apa rece distributie, s-au facturat in ca 10,5 mc. apa, in total cele doua rubrici arata un consum de 19.5 mc. apa rece. La canal situatia este identica.
Cand am intrebat la servicii comunale, m-i s-a raspuns ca este diferenta de declarare a indexului de la apometru din apartamente, si apometrul general din scara.
Consider ca este o diferenta de la indexul citit de la apometrele din apartamente, si cel general din scara blocului, iar serviciile comunale s-au grabit sa puna aceasta diferenta la plata la fiecare proprietar/membru al apartamentului.
La un apartament unde locuiesc 3 persoane s-a incarcat factura cu 32 lei, aproximativ 10 lei de persoana.
Sunt si apartamente care nu au apometre si platesc in sistemul pausal, si la fel peste suma calculata in mod curent, s-a perceput o suma suplimentara.
Daca a-ti intalnit o situatie asemanatoare ce solutie a-ti gasit ?
Cel mai recent răspuns: ToaderConsultanta , utilizator 21:18, 18 Ianuarie 2022
Bună ziua!
Unde mă pot adresa dacă firma care facturează consumul de apă rece/canal ne încarcă cu diferențele, pe cei care o fac( adică declară), și când se întâmplă ca să declare „ cei mai puțin serioși”, celor care am plătit în plus nu ni se scade diferența( ne obligă să plătim în plus față de consumul de la apometru general). Am solicitat de la ei o explicație, dar nu am primit.
Mulțumesc pentru răspuns!
Ultima modificare: Joi, 13 August 2020
Beita Anisoara, utilizator
BIU”

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pausalul ank 1 ank 1 Anca , Braila Va rog ,sa ma lamureasca si pe mine cum este cu pausalul la apa rece(apa calda nu este la bloc).Stau singura intr-o garsoniera de un an de zile ... (vezi toată discuția)
Pausal explicatii Tonyde Tonyde Buna ziua, As dori cateva lamuriri in legatura cu ce inseamna pausal. Administratorul asociatiei are o fisa in care trece indicii apometrelor pentru ... (vezi toată discuția)
Bloc nou cu trei apometre principale marinicafarafrica marinicafarafrica Buna tuturor. De curind am aflat ca avem la bloc nou de 7 luni pierderi de apa de 800 mc. Noi avem ca orce bloc cite un apometru principal la fiecare scara , ... (vezi toată discuția)