avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... sistarea pensiilor anticipate?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

sistarea pensiilor anticipate?

Buna ziua, am si eu o intrebare , tatal meu are vechime in munca dar nu are anii impliniti, in mai anul acesta a implinit 59 de ani i s-a spus de la casa de pensii (sau unde se depune dosarul k nu ma pricep) sa revina in august, acum a fost dar cica s-au sistat iesirile la pensie anticipata pana in decembrie este adevarat ?
nu am incredere in cei de acolo de aceea apelez la dumneavoastra, va multumesc anticipat pt raspuns
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:52, 17 August 2010
1. Da, este vorba de Legea 118/2010:
Art. 10. — (1) Incepand cu data intrarii in vigoare a prezentei legi, in sistemul public de pensii, precum si in sistemele de pensii neintegrate acestuia, dispozitiile legale privind inscrierea la pensie anticipata si pensie anticipata partiala nu se mai aplica.
(2) Cererile de inscriere la pensie anticipata si pensie anticipata partiala, depuse in conditiile legii, pana la data intrarii in vigoare a prezentei legi, se vor solutiona cu respectarea dispozitiilor legale in vigoare la data depunerii.
2. Legea a intrat in vigoare cu 03.07.2011 iar prevederea din art.10 este valabila pana la 31.12.2011.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare pensie anticipata partial nemmo nemmo Sunt nascut la data de 28.10.1950 stagiu de cotizare: 35 ani As dori sa ies la pensie anticipata partial. In conditiile actualei legislatii , cand pot ... (vezi toată discuția)
Poate beneficia de pensie anticipata partiala la anul? oanaboros oanaboros Am si eu o intrebare...mama mea ar fi trebuit sa iese la pensie anticipata in octombrie anul acesta,dar deoarece s-au sistat nu mai poate lua...a auzit cv in ... (vezi toată discuția)
Legea 118/2010 odishor odishor Astazi 30 iunie a aparut in MO , dupa ora 15,00 , Legea 118/2010, in care ART.10(1) -Incepand cu data intrarii in vigoare a prezentei legi, in sistemul public ... (vezi toată discuția)