avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale infiintare intreprindere familiala! AJUTOR! VA ROG!
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

infiintare intreprindere familiala! AJUTOR! VA ROG!

Vreau sa infiintez o intreprindere familiala. Am citit OUG 44/2008, insa am anumite nelamuriri. In acordul de constituire trebuie sa trec participarea fiacarui membru la intreprindere, conditiile participarii, cotele procentuale in care se vor imparti veniturile nete. Nu am nici o idee ce trebuie sa scriu la aceste puncte. Poate sa ma ajute cineva cu exemple? De asemenea, suma pe care o aduce IF este de 100 ron. Trebuie sa platesc undeva, sau sa specific aceasta suma in acordul de constituire?
Mi-ar fi foarte usor daca m-ar putea ajuta cineva cu un model al unui astfel de acord, eventual sa pot modifica doar datele.
Apoi, as vrea sa stiu, contr de comodat il fac intre proprietar (care face parte din IF) si IF in curs de constituire? De regula, cu arata denumirea unei astfel de intreprinderi? Primesc de la Registru un CUI?
Sper ca nu v-am stresat prea tare, dar am mare nevoie de ajutor!
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: adela05 , utilizator 16:14, 18 August 2010
intai rezervati denumirea la registrul comertului care va fi formata din numele membrilor de familie deci contractul de comodat se va incheia intre proprietarul imobilului si IF asa cum se va numi ea dupa ce primiti dovada disponibilitatii denumirii.
o sa primiti de la registru un cui insa dvs trebuie sa depuneti contractul inainte de a primi cui-ul pentru a se putea infiinta firma.
Denumirea va fi numele de familie. Contractul de comodat va fi intre proprietarul spatiului si IF-ul in curs de infiintare.
Ok, deci denumirea este numele de familie. Fara terminatie (ma gandesc cu este la SRL: SC.....SRL, la IF este doar numele pur si simplu?). Apoi, nu stiu ceconditii de retragere sa scriu in acordul de constituire. Ma puteti ajuta cu niste exemple?
De asemenea, am inteles ca trebuie depus minim 2 milioane la banca.
Pot sa fac procura unei persoane sa mearga la banca si la Registru in numele nostru (iar procura trebuie data atat de mine, cat se de sotul meu care vom fi membrii IF?
Patrimoniul de afectatiune este optional?
Are cineva idee cam cat costa taxele la Registru?
Am multe nelamuriri, insa imi sunteti de mare ajutor si va multumesc din suflet!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii de retragere din intreprindere familiala!!! adela05 adela05 Buna ziua! Va rog sa ma ajutati si pe mine cu niste exemple de conditii de retragere din IF care trebuiesv trecute in acordul de constituire. De asemenea, ... (vezi toată discuția)
A.f. infiintare si deschidere punct de lucru adinaadina adinaadina Am si eu doua intrebari: -ce acte sunt necesare pentru a infiinta un A.F., (este vreo diferenta fata de intreprinderea familiala)? -dar pentru infiintare ... (vezi toată discuția)
Intreprindere familiala plummy plummy Buna ziua. Am o persoana care a detinut autorizatie de taxi ca PFA, iar in prezent doreste asocierea cu tatal sau in cadrul unei intreprinderi familiale. Am ... (vezi toată discuția)