avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... RECUPERARE SALARIU /CE CALE SA URMEZ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

RECUPERARE SALARIU /CE CALE SA URMEZ?

BUNA ZIUA,
AM MARE NEVOIE DE SPRIJINUL D -VOASTRA
SOTUL MEU A LUCRAT PANA PE 10 MAI 2010 8 ANI DE ZILE LA O FIRMA UNDE DE 1 AN TOT AU PROBLEME CU PLATA SAL LA TIMP
A RESPECTAT PREAVIZUL LEGAL DAR NU SI A MAI INCASAT VREUN DREPT SALARIAL DIN LUNA FEBRUARIE MOTIVAND CONDUCEREA CA NU EXISTA BANI
DE FAPT DE ACEEA SI A DAT DEMISIA
A INCERCAT CU DISCUTII AMIABILE CU PROMISIUNI DIN PARTEA CONDUCERII CA VA PRIMI CE I SE CUVINE
DAR PANA ASTAQZI NIMIC
BA AM INTELES CA FIRMA ASTEAPTA NUMIREA UNUI ADMIN PT LICHIDARE
NOI AM FACUT SESIZARE LA ITM
DAR RASPUNSUL PRIMIT NU SPUNE DECAT CA SOTUL TREBUIE SA SE ADRESEZA INSTANTEI
NU STIM UNDE SA NE ADRESAM CE FEL SA FIE ACTIUNEA PLUS CA NU AVEM BANI DE AVOCATI
EU AVEAM UN PAMANT MOSTENIRE SI L AM VANDUT PT A TRECE DE ACEASTA PERIOADA GREA IN CARE SOTUL NU A INCASAT VREUN LEU DESI LA SERVICIU A MERS ZILNIC
VA ROG SPUNE TI CUM SA PROCEDAM SA NE RECUPERAM BANII MUNCITI
PLUS DAUNE PT CA M A OBLIGAT ACEASTA SITUATIE SA VAND CEVA CE NU AVEAM IN PLAN
VA MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:30, 17 August 2010
Daca intra in lichidare, cererea pentru aceasta se depune la tribunalul din raza teritoriala unde isi are societatea sediul social. Iar dumneavoastra trebuie sa urmariti daca i sa deschis dosar pentru licidare si sa trimiteti cererea, apoi lichidatorul desemnat pentru societate va va inscrie in masa credala. Daca nu e deschisa procedura, mergeti cu o cerere de chemare in judecata la tribunalul din raza de domiciliu. Daca mai aveti intrebari....astept :)
Art.64 (1) din Legea nr.85/2006 prevede ca, cu exceptia salariatilor ale caror creante vor fi inregistrate de administratorul judiciar conform evidentelor contabile, toti ceilalti creditori, ale caror creante sunt anterioare datei de deschidere a procedurii, vor depune cererea de admitere a creantelor in termenul fixat in sentinta de deschidere a procedurii; cererile de creante vor fi inregistrate intr-un registru, care se va pastra la grefa tribunalului.
Interventie moderator:
:rtfm:
MIKKKI:
A. Daca citeati Regulamentul depostare pe forum ati fi aflat ca:
1.2. Scrierea nejustificata cu majuscule, litere îngrosate, italice, subliniate, sau cu alte artificii este greu de citit. Tineti cont ca folosirea excesiva a tehnicilor de subliniere a textului echivaleaza cu a tipa la ceilalti utilizatori, actiune care ar putea fi interpretata ca fiind agresiva in forum.

B. Daca vreti sa fiti si dvs. si noi multumiti si relaxati va rog sa scrieti normal.

1. Va adresati Tribunalului din judetul in care sotul are domiciliul.
2. Pe "Documente utile", in dreapta ecranului, jos, gasiti un model de plangere catre Tribunal.
3. Daca angajatorul a intrat in reorganizare sau lichidare, prin hotarare judecatoreasca a fost numit un lichidator judiciar cu care trebuie sa luati legatura. Acesta administreaza treburile firmei pana la falimentarea sa.
4. E bine sa consultati un avocat iar onorariul acestuia il recuperati de la angajator sub forma cheltuielilor de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare salarii restante. Elusha Elusha Firma la care am lucrat a intrat in insolventa, si am restante 5 luni în care nu mi-am primit salariul. Momentan sunt in preaviz, dar urmeaza sa se termine si ... (vezi toată discuția)
Ajutati-ma ,va rog . discover discover Buna ziua , am sa incerc sa fiu cat mai obiectiv. Am de recuperat o creanta( am BO de la debitoare) de la o firma care tocmai si-a deschis : ... (vezi toată discuția)
Inscriere la masa credala - procedura Krissia . Krissia . O firma are deschisa procedura de lichidare judiciara, dosarul fiind pe rol inca la instanta de judecata. S-a stabilit termen in septembrie pt inscrierea ... (vezi toată discuția)