Conform OUG 63/2010 au fost desfiintate posturile vacante , astfel incat nu s-au mai intrunit conditiile de existenta a unui birou. Functia mea era de sef birou, dupa desfiintarea posturilor vacante, s-a desfiintat acest post , fiind pusa in fata unei alternative care mie imi suna a retrogradare , respectiv : consilier, superior, treapta 1, gradatia V., salariul , probabil, pentru ca nu este specificat , fiind mai mic. Va rog sa-mi spuneti ce as putea face, deoarece OUG 1/2009, prevede clar ca nu se poate asa ceva. Va multumesc.
Eu consider ca ati fost incadrata gresit, pentru ca legea prevede, pentru functia publica de consilier, o vechime de minim 9 ani in specialitate, nu de 6 cum aveti dvs. In situatia data, incadrarea ar fi trebuit facuta pe gradul principal, asa ca mai bine "o lasati cum a cazut", pentru ca modificarea incadrarii ar fi clar in defavoarea dvs.
Vechimea necesara functiei de sef serviciu era de 2 ani in specialitatea studiilor, care nu avea nicio treaba cu cea de 9 ani pentru consilier I superior, pe care ati fost reincadrata ilegal, deoarece la o vechime sub 6 ani - functia cuvenita era inspector I principal 3...
La numirea in functia publica, banuiesc ca ati primit o decizie prin care ati fost numita sef birou - unde era mentionat si consilierul I superior treapta x,y,z, acela fiind nivelul de salarizare prevazut in statul de functii al respectivei institutii (salariul de baza cu care era retribuit acel post de conducere, care putea sa fie de la consilier I superior 3,2,1 sau inspector I principal 1,2,3, etc...) nicidecum faptul ca aveati in acelasi timp si functia de conducere de sef birou si functia de executie de consilier I superior.
Functie publica
boilaa
În data de 01.05.2008 am fost angajată prin concurs pe post de referent-funcţie publică, în data de 28.10.2009 am susţinut un examen pe post de inspector ... (vezi toată discuția)