avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... pasaport expirat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

pasaport expirat

Am un pasaport expirat de mai multi ani, sunt in Spania de un an (am folosit numai cartea de identitate pt a veni aici), am acte de rezidenta si as dori sa imi scot un pasaport simplu pentru cetatenii romani care isi stabilesc domiciliul in strainatate.
Am citit ca trebuie sa depun:
-pasaportul vechi (Intrebare: e vreo problema ca am pasaportul expirat de mai multi ani?)
-certificat de nastere intrebare:eu am certificat de nastere de pe vremea lui Ceausescu. E vreo problema sau imi trebuie altul nou?

Va multumesc anticipat pt raspunsuri.
Ultima modificare: Joi, 19 August 2010
student01, utilizator
Cel mai recent răspuns: student01 , utilizator 12:20, 19 August 2010
student01 a scris:

-pasaportul vechi (Intrebare: e vreo problema ca am pasaportul expirat de mai multi ani?)

Nu e nici o problema. In cazul persoanelor care detin pasapoarte de tip vechi (cu coperti de culoare verde, albastra) si nu mai au nici carte de identitate este necesara o clarificare a cetateniei, dar nu e cazul dvs.

-certificat de nastere intrebare:eu am certificat de nastere de pe vremea lui Ceausescu. E vreo problema sau imi trebuie altul nou?

E in regula daca il detineti in original.
Ultima modificare: Joi, 19 August 2010
yvk, utilizator
Certificatul de nastere este valabil oricand, nu expira niciodata. Iar daca nu il aveti in original puteti sa cereti un duplicat care are aceeasi valoare ca cel original. Pasaportul si cartea de identitate sunt valabile valabil doar in perioada pentru care au fost eliberate, apoi va prezentati si va elibereaza altele. Acum poate nici nu va mai cere pasaportul vechi, va lasa formularul asupra dvs., va verifica doar in evidente si vede ca a expirat.
Va multumesc pt raspunsuri. Am certificatul de nastere in original la mine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se obtine un nou certificat de nastere mediterana mediterana Bun gasit, Am revenit in tara, cu mare bucurie, dupa foarte multi ani . Normal, sunt interesata de actele care trebuiesc puse la punct, in special acea ... (vezi toată discuția)
Acte mogecri mogecri As dori sa intreb , in cazul in care ma intorc in tara cu un titlu de calatorie, unde trebuie sa ma prezint si ce trebuie sa fac pentru am -mi face documentele ... (vezi toată discuția)
Pasaport/carte de identitate - reinnoire in anglia MihaelaMills MihaelaMills Sunt in Anglia de 8 ani, si de curând mi-au expirat buletinul/pasaportul!! De câteva luni bune încerc in zadar sa trimit e-mailuri ambasadei de la Londra sa ... (vezi toată discuția)