avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 301 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... acte
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

acte

As dori sa intreb , in cazul in care ma intorc in tara cu un titlu de calatorie, unde trebuie sa ma prezint si ce trebuie sa fac pentru am -mi face documentele . Precizez ca pasaportul este expirat si nu mai am certificatul de nastere si buletinul care au fost pierdute .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:03, 15 Mai 2011
Mai intai la Primaria de la locul nasterii pentru un duplicat al certificatului de nastere, apoi la serviciul de evidenta a persoanei din localitatea de domiciliu sau cel la care e arondata localitatea d-voastra de domiciliu si apoi la serviciul pasapoarte pentru pasaport.
Cam aceasta e ordinea, nu vi se emite cartea de dentitate fara certificat de nastere si nu vi se emite pasaport fara cartea de identitate.
Multumesc, dar duplicatul certificatului de nastere cum il obtin, in baza titlului de calatorie ?
Actele necesare pentru eliberarea certificatelor duplicat:
• cerere tip;
• actul de identitate ( buletin, carte de identitate, adeverinta de identitate provizorie pentru cetatenii romani cu domiciliul in tara,); pasaportul-pentru cetatenii romani cu domiciliul in strainatate sau cetatenii straini ale caror acte de stare civila sunt inregistrate in tara; cetatenii care nu au acte de identitate vor fi indrumati mai intai sa solicite eliberarea actului de identitate la Serviciul de evidenta a persoanelor de domiciliu sau Serviciul pasapoarte.
• taxa de timbru extrajudiciar, conform legii,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliberarea duplicatelor certificatelor de stare civila - nastere, casatorie, deces Ares-3 Ares-3 • Certificatul de nastere se elibereaza numai titularului actului, sau persoanei mandatate pe baza unei procuri notariale speciale/ imputernicire ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. care sunt pasii de urmat in cazul in care am buletinul ... Ramona198537 Ramona198537 Buna ziua. Care sunt pasii de urmat in cazul in care am buletinul pierdut si certificatul de nastere pierdut? As vrea sa mi le fac pe amandoua. Multumesc! (vezi toată discuția)
Obtinere duplicat certificat de nastere cu pasaportul gabrielrthg gabrielrthg se poate lua un certificat de nastere duplicat cu pasaport temporar valabil ? buletinul imi este expirat dar inca il mai am. (vezi toată discuția)