avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Restituire dobanda anticipata
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Restituire dobanda anticipata

In noiembrie 2009 am incheiat un contract de imprumut cu ipoteca cu o societate nebancara de tip CAR , platind la acea data o dobinda anticipata de aprox.4500 lei. In mai 2010 am rambursat anticipat imprumutul , societatea refuzind sa ne restituie restul din dobanda anticipata , motivand ca ei nu functioneaza dupa dispozitiile Codului civil . Mentionez ca am chitanta prin care am achitat dobanda ,iar din contract nu reiese obligatia de a achita dobinda anticipata.
Intrebarea este : ce sanse as avea daca i-as da in judecata? Am sanse sa castig sau doar sa mai pierd niste bani?
Cel mai recent răspuns: tataru ana , utilizator 16:26, 20 August 2010
Dati mai multe detalii: pe ce perioada ati incheiat contractul, daca scrie in contract ca treb sa va returneze dob anticipata, daca vi s-a mai perceput dobanda in perioada nov. 2009 / mai 2010...
Contractul a fost incheiat pe o perioada de 48 luni cu o dobanda de 4,5% / luna .
Citez din contract:
3.5. La solicitarea imprumutatului, imprumutul poate fi rambursat inainte de scadenta dar dobanda stabilita impreuna cu rata la imprumut se va calcula numai pe perioada de utilizare.
Art.4. Dobanda
4.1.Imprumutul se acorda cu o dobanda de 4,5% / luna, care se achita astfel:
- jumatate la data acordarii imprumutului.......da.......
- jumatate impreuna cu rata la imprumut.........da......

Mentionez ca dobanda incasata anticipat a fost esalonata pentru toata perioada de 48 luni (asa reiese din desfasurator), Rata lunara era formata din rata imprumut de 625 lei + rata la dobanda 1265 lei + fond social 10 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recorelare mancipri mancipri Acum vreo 3 ani am imprumutat 4500 ron de la banca .citifinancial . Trebuie sa rambursez 7200. Pana acum am platit 5300 ron. Am intarziat vreo 2 rate. Cei de ... (vezi toată discuția)
Dobanda car amy1yamy amy1yamy Buna ziua! As dori sa ma ajutati intr-o problema. In august 2008 am scos un imprumut de la CAR-ul orasului in suma de 6000 lei,pe perioada de 60 luni.In ... (vezi toată discuția)
Legalitate imprumut si dobanda car leus leus Va rog o parere in legatura cu urmatoarea speta.aspura careia am o mare nedumerire. La CAR-rile tip Asociatii CAR al pensionarilor exista urmatoarea ... (vezi toată discuția)