avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... nepredare permis auto suspendat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

nepredare permis auto suspendat

In februarie 2009 am ramas fara permis,am actionat in instanta,am pierdut si in 09.12.2009 a ramas sentinta def si irevocabila.Am fost sa predau permisul in termen de 15 zile,nu mi l-au primit pt ca nu aveam sentinta.Am facut cerere si scrisa si fax catre tribunal,mi-a fost trimisa sentinta pe data de 05.02.2010.Am fost cu ea din nou la politie,surpriza nu au vrut sa-mi ia permisul pt ca nu era legalizata.Atunci nu m-am mai dus nicaieri.Pe 19.08.2010 au fost trimisi doi agenti la mama mea acasa si mi-au lasat o instiintare sa merg sa depun permisul in termen de 5 zile,tot atunci in acea comunicare spune ca inceperea aplicarii sanctiunii de suspendare a permisului v-a incepe cu ziua imediat urmatoare predarii permisului,iar daca nu am predat permisul de conducere inlauntrul termenului de 5 zile de la data primirii,aceasta comunicare reprezinta si instiintarea ca mi se suspendata dreptul de a conduce.Deci daca nu predau permisul,perioada de suspendare incepe sa curga oricum de la expirarea celor 5 zile.Este asa sau nu???Vreau si eu putin ajutor ,multumesc frumos.:(
Cel mai recent răspuns: neyia , utilizator 18:28, 25 August 2010
Buna ziua !
Predati carnetul de conducere , avand in vedere faptul ca ati pierdut procesul in instanta , asteptati sa treaca perioada de suspendare si.... gata .
Daca nu predati permisul in termenul legal, vi se prelungeste perioada de suspendare cu 30 de zile, iar d-voastra oricum figurati in baza de date ca avand permisul suspendat.
avocat Cristina Popescu
Da , termenul curge dupa a 5-a zi , insa cu urmatoarele precizari :
- dreptul de conducere se suspenda chiar daca dvs pastrati permisul ; sa nu credeti ca aveti dreptul de a conduce chiar daca ramane permisul la dvs , intrucat astfel , ati savarsi infractiunea de conducere pe drumuri publice cu permisul suspendat ;
-daca nu predati permisul in termen de 5 zile , perioada de suspendare se majoreaza cu inca 30 de zile fata de cea dispusa anterior prin PV ptr care ati depus plangere in instanta .
ca sa nu mai vorbim de faptul ca daca veti fi prins circuland si dvs figurati cu permisul suspendat atunci vi se face si un dosar penal.
ganditi-va bine
buna seara,

multumesc pt raspuns,totusi as mai dori o prcizare,dupa trecerea celor 120 de zile de suspendare permisul devine activ chiar daca nu-l predau,sau perioada de suspendare incepe numai dupa predarea lui.Pe scurt il dau sau nu perioada trece nu??? :(

Alte discuții în legătură

Permis suspendat Aliahdar Aliahdar Buna ziua, In luna noiembrie 2018 mia fost retinut permisul de conducere pentru o perioada de 90 zile.Am mers la judecatoria,am depus contestatie si am ... (vezi toată discuția)
Conducere cu permis suspendat MagnasMiska MagnasMiska Mi-a fost suspendat permisul pentru o luna acum un an, am contestat in instanta, am pierdut si la recurs. Daca am inteles bine, in 15 zile de la hotararea ... (vezi toată discuția)
Permis conducere suspendat 30 zile, de cand incepe perioada de suspendare? uciucubelu uciucubelu Pe 15 decembrie 2011 am pierdut procesul cu Politia Rutiera insemnand ca in termen de 15 zile sa predau permisul. Pana pe 30 decembrie nu l-am predat fapt ... (vezi toată discuția)