avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 290 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... conducere cu permis suspendat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

conducere cu permis suspendat

Mi-a fost suspendat permisul pentru o luna acum un an, am contestat in instanta, am pierdut si la recurs. Daca am inteles bine, in 15 zile de la hotararea judecatoreasca definitiva trebuie sa predau permisul, ca daca nu fac, din a 16-a zi se ridica suspendarea la dublu, la doua luni. Intrebare: si in cazul in care daca nu predau permisul, tot incepe automat perioada de suspendare de doua luni? Ce se intampla daca predau peste 3 luni permisul? Atunci incepe suspendarea? Ce pedeapsa pot primi daca ma opreste politia, in aceasta perioada? Vad in lege ca pedeapsa este "de la 6 luni la 3 ani sau amenda", asta inseamna ca daca nu am antecedente penale, (o singura data mi-a fost suspendat deja permisul acum 3-4 ani) pot sa scap cu amenda? Am intreles ca sunt sanse sa "uite" politia sa introduca in sistem hotararea judecatoreasca definitiva, ceea ce inseamna ca daca ma opreste, nu se va vedea suspendarea permisului...
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 16:43, 8 Februarie 2011
Politia nu uita sa faca mentiuni in evidente atat timp cat ati si fost instiintat sa predati permisul de conducere.Daca nu il predati in termen de 5 zile de la primirea comunicarii de la politie ,perioada de suspendare se majoreaza cu 30 zile.
multumesc pentru raspuns, nu am primit deocamdata nimic in scris. inseamna ca pana cand nu primesc, pot sa conduc, si daca au trecut cele 15 zile de la hot jud definitiva?
Permisul trebuie predat politiei in termen de 15 zile de la ramanerea definitiva a hotararii si nu de la data comunicarii politiei.
Intarzierea peste acest termen,atrage majorarea perioadei de suspendare cu inca o luna.
Ultima modificare: Marți, 8 Februarie 2011
Radu Gabrian, Mediator
si daca nu am predat in 15 zile, din a 16-a zi tot curge perioada de suspendare?
Perioada de suspendare va curge din momentul predarii acestuia.
Pe de alta parte,daca circulati in aceasta situatie ,riscati intocmirea unui dosar penal pentru conducerea unui autovehicul,in perioada in care aveati permisul suspendat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Majorarea perioadei de suspendare a permisului de conducere radu romanessi radu romanessi In data de 12.02.2010 prin sentinta Tribunalului Cluj mi s-a respins plangerea impotriva suspendarii permisului de conducere. Sentinta ramasa definitiva si ... (vezi toată discuția)
Incepere suspendare carnet conducere ionut simion ionut simion Buna ziua, Va rog sa ma ajutati sa inteleg mai bine cand incepe perioada de suspendare a valabilitatii carnetului de conducere. Deci sentinta definitiva, ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat de două ori: ce aș putea face să ies din această situație? 00Renovatio 00Renovatio Buna seara, De un sfat as avea si eu nevoie, pentru ca iar ma lovesc de probleme cu pol. romana, din nefericire. Mi s-a comunicat recent ca trebuie sa ... (vezi toată discuția)