avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... aflare nr. certif. fiscal, autorizatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

aflare nr. certif. fiscal, autorizatie

Vecinul meu, coproprietar al aceluiasi imobil, a obtinut certif. de urbanism pentru trapa beci din locuinta proprie, beci aflat in folosinta comuna cu mine, urmand sa faca demersurile pentru autorizatie. Va trebui sa faca zid pentru despartirea partilor din beci. Dat fiind faptul ca m-am lovit de "amabilitatea" celor din primarie pentru a afla nr certif de urbanism si daca i s-a emis autorizatie, pot cere acest lucru in baza L544/2001? Are nevoie acest vecin si de acordul meu pentru efectuarea acestei modificari, dat fiind faptul ca sunt direct implicat? Beciul, ca si cladirea, sunt vechi, din 1920; e nevoie si de o expertiza a INSP. DE CONSTR., pentru a se vedea daca nu cumva afecteaza structura de rezistenta a imobilului?
Cel mai recent răspuns: Adrian Marin , Consilier juridic 13:07, 22 August 2010
Avand in vedere coproprietatea este obligatoriu acordul dvs. pt emiterea autorizatiei .
Solicitati comunicarea documentelor emise (autorizatie constructie , certificat de urbanism) si faceti precizarea in adresa ca aveti calkitatea de coproprietar l imobilului respectiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordul vecinului miha29ela miha29ela Vecinul meu, coproprietar al aceluiasi imobil, a obtinut certif. de urbanism pentru trapa beci din locuinta proprie, beci aflat in folosinta comuna cu mine, ... (vezi toată discuția)
Pasi iesire din coproprietate miha29ela miha29ela Care sunt acesti pasi ce trebuie urmati pt iesirea din coproprietate, in cazul beciurilor? (vezi toată discuția)
Actionare in justitie acord notarial miha29ela miha29ela In anul 2003 am obtinut acordul notarial al vecinului (curte comuna) pentru extindere locuinta. Suprafata pe care s-a facut extinderea a inclus si intrarea ... (vezi toată discuția)