avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... acordul vecinului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

acordul vecinului

Vecinul meu, coproprietar al aceluiasi imobil, a obtinut certif. de urbanism pentru trapa beci din locuinta proprie, beci aflat in folosinta comuna cu mine, urmand sa faca demersurile pentru autorizatie. Va trebui sa faca zid pentru despartirea partilor din beci. Dat fiind faptul ca m-am lovit de "amabilitatea" celor din primarie pentru a afla nr certif de urbanism si daca i s-a emis autorizatie, pot cere acest lucru in baza L544/2001? Are nevoie acest vecin si de acordul meu pentru efectuarea acestei modificari, dat fiind faptul ca sunt direct implicat? Beciul, ca si cladirea, sunt vechi, din 1920; e nevoie si de o expertiza a INSP. DE CONSTR., pentru a se vedea daca nu cumva afecteaza structura de rezistenta a imobilului
Cel mai recent răspuns: miha29ela , utilizator 12:58, 22 August 2010
Puteti sa cereti respectivul certificat in baza legii 544.
In acelasi timp ar trebui sa aduceti la cunostinta serviciului de urbanism cele relatate.
Ar trebui ca prin acel certificat sa ii fi pus in vedere sa efectueze expertiza tehnica si pe langa alte acorduri sa-i fi cerut si acordul d-voastra.
Cata vreme nu s-a efectuat iesirea din coproprietate, este necesar acordul coproprietarului.Trebuie sa stabiliti daca se poate realiza acest lucru, pentru ca de regula, beciul este parte a imobilului aflata in coproprietate fortata, stare data de existenta conductelor la care toti proprietarii trebuie sa aiba acces.
Am uitat sa mentionez ca acest beci e al Primariei, platim chirie pe el, cota parte, chiar daca se afla sub constructiile noastre pe care suntem proprietari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aflare nr. certif. fiscal, autorizatie miha29ela miha29ela Vecinul meu, coproprietar al aceluiasi imobil, a obtinut certif. de urbanism pentru trapa beci din locuinta proprie, beci aflat in folosinta comuna cu mine, ... (vezi toată discuția)
Pasi iesire din coproprietate miha29ela miha29ela Care sunt acesti pasi ce trebuie urmati pt iesirea din coproprietate, in cazul beciurilor? (vezi toată discuția)
Actionare in justitie acord notarial miha29ela miha29ela In anul 2003 am obtinut acordul notarial al vecinului (curte comuna) pentru extindere locuinta. Suprafata pe care s-a facut extinderea a inclus si intrarea ... (vezi toată discuția)