avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 365 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... act de identitate
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

act de identitate

Buna ziua decurand m-am casatorit si mi-am schimbat numele de familie , mai exact am pastrat numele meu si am luat si numele sotului . Buletinele le-am schimbat dar pasapoartele nu .Vrem sa mergem in Turcia, credeti ca ar fi vreo problema la vama atata timp cat ni se cere doar pasaportul?
Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: criss1122 , utilizator 20:58, 22 August 2010
Sunt sigura ca vor cere si cartile de identitate. Dar avand in vedere ca ati ramas la acelasi nume anterior casatoriei, nu vad inconvenienta :P
Doamna precizeaza ca a luat si numele sotului dupa casatorie deci are nume de familie compus. N-am auzit sa se ceara si cartile de identitate daca ai pasaport. Mie nu mi s-a intamplat.

Daca mergeti cu avionul se poate trece separat pe la ghiseul politiei de frontiera.
Asa stiu si eu ca daca pasaport nu ti se cere si cartea de identitatea nu ar avea rost pt ca turcia nu e in UE, si oricum merg cu autocarul deci am doar verificarile la vamala ei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calatorie in strainatate cu pasaportul avut inainte de casatorie alesssandra13 alesssandra13 Urgent!!!! Urmeaza sa plec din tara (in Turcia mai exact) si am vechiul pasaport cu numele anterior casatoriei (care este valabil pana in martie 2016). Ma ... (vezi toată discuția)
Calatorie in strainatate imediat dupa casatorie malina1987 malina1987 Buna ziua, Luna viitoare ma voi casatori si la 2 zile distanta vreau sa plec in Turcia. Am fost zilele astea la Pasapoarte care mi au spus ca indicat ar fi ca ... (vezi toată discuția)
Pot calatori cu pasaportul pe numele de fata/dinaintea casatoriei? ... Ela87 Ela87 Pot calatori cu pasaportul pe numele de fata/dinaintea casatoriei in Turcia? Sotul si fiul meu au pasapoarte cu numele x (al familiei) pasaportul meu este ... (vezi toată discuția)