avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 370 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... viza
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

viza

sunt casatorita de 2 ani cu cetatean pakistanez in cipru am deja certificatul de casatorie din romania si el detine carte de rezidenta pana in 2013.sa calatorim in romania are nevoie de viza?
Cel mai recent răspuns: yvk , utilizator 02:21, 23 August 2010
Daca il insotiti dvs. puteti merge oriunde in UE, inclusiv in Romania. Daca va stabiliti aici ( macar sa aveti domiciliul) poate dobandi, in timp si cetatenie.
Daca detine carte de rezidenta emisa de autoritatile romane nu are nevoie. Avand in vedere ca este un cetatean dintr-o tara non UE, pe aceasta adresa gasiti conditiile in care poate sa stea in Romania: [ link extern ] .
din 2008 am incercat sa venim impreuna in romania.in fiecare an am aplicat de viza la ambasada romaniei din cipru si nu ni sa dat nici un raspuns.ce pot sa fac?daca plecam fara viza in romania la frontiera nu avem probleme?
Nu veti avea nici o problema.
Titularii permiselor de şedere permanente eliberate de statele UE pot intra şi rămâne în România pentru o perioadă de până la 90 de zile în decurs de 6 luni fără viza română.

Aceste permise trebuie să fie eliberate în conformitate cu prevederile Directivei (CE) 109/2003 privind statutul de rezident pe termen lung al terţilor, potrivit cărora permisele de şedere eliberate terţilor cu statut de rezident pe termen lung trebuie să fie valabile pentru o perioadă de cel puţin 5 ani.

La art. 8, alin. 3 din aceeaşi directivă se precizează că permisul de şedere al rezidenţilor pe termen lung trebuie să conţină la rubrica "tipul permisului” menţiunea "REZIDENT PE TERMEN LUNG – EC".

Permisele care nu se încadrează în aceste condiţii, nu sunt permise de şedere permanente şi prin urmare posesorii unor astfel de documente au nevoie de vize pentru a intra în România.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Viza dawoodyad dawoodyad sunt casatorita de 3 ani cu cetatean pakistanez are carte de rezidenta in cipru si certificat de casatorie din romania am fost impreuna in romania anul trecut ... (vezi toată discuția)
Intrarea strainilor in romania alexandru59 alexandru59 daca cetatean strain de nationalitate non UE, rezident intr-o tara din UE, poate calatori in romania si la frontiera sa prezinte doar titlul de sejur pe care ... (vezi toată discuția)
Pentru revenirea in romania Sunt căsătorit cu cetățeancă indiană în cipru de 7 ani si avem un copil de 7 ani . Soția are permis de sedere valabil până 2020 emis de emigrare ... (vezi toată discuția)