avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 304 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... viza
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

viza

sunt casatorita de 3 ani cu cetatean pakistanez are carte de rezidenta in cipru si certificat de casatorie din romania am fost impreuna in romania anul trecut a obtinut viza.daca vreau sa merg acum in romania cu el trebuie sa obtin viza din nou?
Cel mai recent răspuns: Alvaro Liniers , Avocat 18:04, 15 Iulie 2011
Depinde ce tip de viza. Presupun ca a fost vorba de o viza pentru turism sau in interes personal. In acest caz viza este valabila pana la 60 de zile cu posibilitatea prelungirii in tara pentru o perioada de inca 60 de zile. In concluzie, da, va trebuii sa obtina viza din nou.
Va informez ca exista posibilitatea obtinerii unui permis de sedere in Romania avand in vedere ca este casatorit cu o persoana de cetatenie romana.
Toate cele Bune! B-)
Nu este necesar viza daca are permis de lunga sedere in Cipru. Fiind cetatean strain membru familiar a un cetatean UE si avand carta de resedinta, permis de sedere de cinci ani, deja in Cipru, nu are nevoie de viza la intrarea in Romania, nici pentru a petrece cele 3 luni de libertatea de miscarile pentru cele resedinti in UE. Nici anul trecut. Nici este recomandabil sa aiba permis de sedere in Romania, pentru ca nu poate avea doua permise de sedere in doi tari diferite ale UE.
Informatia care ne da ministerul de afacerilor externe in portalul sau: Titularii permiselor de şedere permanente, eliberate de statele Uniunii Europene - aceştia pot intra şi rămâne în România pentru o perioadă de până la 90 de zile în decurs de 6 luni fără viza română.

Aceste permise trebuie să fie eliberate în conformitate cu prevederile Directivei (CE) 109/2003 privind statutul de rezident pe termen lung al terţilor, potrivit cărora permisele de şedere eliberate terţilor cu statut de rezident pe termen lung în Statele Membre trebuie să fie valabile pentru o perioadă de cel puţin 5 ani.

La art. 8, alin 3 din aceeaşi directivă se precizează că permisul de şedere al rezidenţilor pe termen lung trebuie să conţină la rubrica „tipul permisului” menţiunea „REZIDENT PE TERMEN LUNG – EC”.

Permisele care nu se încadrează în aceste condiţii nu sunt permise de şedere permanente şi prin urmare, posesorii unor astfel de documente au nevoie de vize pentru a intra în România

o poti consulta aici: [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Viza dawoodyad dawoodyad sunt casatorita de 2 ani cu cetatean pakistanez in cipru am deja certificatul de casatorie din romania si el detine carte de rezidenta pana in 2013.sa ... (vezi toată discuția)
Carte de rezidenta iu2llia iu2llia buna ziua. Am cateva intrebari legate de acordarea cartii de rezidenta.. In decembrie vreau sa ma casatoresc cu iubitul meu cetatean din bangladesh dar care ... (vezi toată discuția)
Certificat de casatorie transcris adno adno Buna ziua !Sunt casatorita in Grecia ,am inregistrat casatoria si la ambasada Romaniei;apar si in tara ca fiind casatorita sau trebuie sa ma casatoresc si in ... (vezi toată discuția)