avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Pentru revenirea in Romania
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Pentru revenirea in Romania

Sunt căsătorit cu cetățeancă indiană în cipru de 7 ani si avem un copil de 7 ani . Soția are permis de sedere valabil până 2020 emis de emigrare cipru. Am venit in românia am făcu permis de sedere pe 1 an . După 6 lunii state in romania ne-am certat din cauza la părinții mei si ea a plecat in india că nu mai poate locui cu părinții mei. Copilul a rămas la mine. Acum am casa mea si ea vrea să se vină înapoi. Intrebare e poate să vină din india cu permis de sedere valabil din cipru pentru că ăl din românia e expirat. Vă mulțumesc
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 13:44, 27 Februarie 2017
Nu, permisul de sedere din Cipru nu tine loc de viza romaneasca.
Ultima modificare: Duminică, 26 Februarie 2017
tgeorgescu, utilizator
Doar so lasă să treacă vama când vine din india
Nu, conform cu [ link extern ]
trebuie sa aiba viza de intrare/sedere sau permis de sedere valabil (romanesc, nu cipriot).

Daca ar avea cetatenie cipriota (partea greceasca) ar fi alta treaba.

Ce banuiati dvs. e valabil doar pentru Spatiul Schengen: un permis de sedere dintr-un stat din acest spatiu are valoare de viza Schengen in alte state din acest spatiu. Dar nici Romania, nici Cipru nu fac parte din Spatiul Schengen.

Iar povestea de pe [ link extern ]
nu se aplica decat daca aveti cetatenia altui stat din UE decat Romania (dubla cetatenie este si ea valabila, de ex. romano-bulgara sau romano-cipriota).
Ultima modificare: Luni, 27 Februarie 2017
tgeorgescu, utilizator
Eu sunt de parere ca poate intra fara viza romana pe baza permisului de sedere pe termen lung în Cipru - stat membru UE

Titularii permiselor de sedere permanente, eliberate de statele Uniunii Europene, pot intra si ramane in Romania pentru o perioada de pana la 90 de zile in decurs de 6 luni fara viza romana. Aceste permise trebuie sa fie eliberate in conformitate cu prevederile Directivei (CE) 109/2003 privind statutul de rezident pe termen lung al tertilor, potrivit carora permisele de sedere eliberate tertilor cu statut de rezident pe termen lung in Statele Membre trebuie sa fie valabile pentru o perioada de cel putin 5 ani.

[ link extern ]

Sunati la Politia de frontiera: 021 9590.
Da, corect, e o diferenta intre permis de sedere obisnuit si permis de sedere in calitate de rezident pe termen lung al UE. Permisul de rezident pe termen lung al UE confera aproape aceleasi drepturi cu cetatenia statului respectiv. Permisul de rezident pe termen lung poate fi preschimbat pentru un permis de rezident pe termen lung in alt stat din UE (care participa la preschimbarea acestor permise).
Ultima modificare: Luni, 27 Februarie 2017
tgeorgescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Viza dawoodyad dawoodyad sunt casatorita de 3 ani cu cetatean pakistanez are carte de rezidenta in cipru si certificat de casatorie din romania am fost impreuna in romania anul trecut ... (vezi toată discuția)
Rezident pe termen lung- ce alexandragabriela12 alexandragabriela12 Am un prieten care de curand si-a schimbat permisul de sedere pe care il avea si a primit unul mai \"ALTFEL\"=D>. Permisul vechi a fost tot permanet adica pe ... (vezi toată discuția)
Salut nevasta mea e cetatean filipinez dar are permis de sedere in cipru boghidiu boghidiu salut locuiesc cu nevasta mea in cipru si dorim sa calatorim si sa ne stabilim in germania(ea are permis de sedere cipriot) cum trebuie sa procedez? si ce acte ... (vezi toată discuția)