avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 308 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice conciliere 720 ^1 cpc
Discuție deschisă în Achiziţii publice

conciliere 720 ^1 cpc

contractul este unul de executie lucrari, atribuit prin licitatie publica, beneficiarul este autoritate publica locala.
un eventual viitor litigiu va avea natura comerciala?
trebuie sa fac procedura concilierii prevazute de 720^1?

multumesc mult
Cel mai recent răspuns: anna2000 , utilizator 11:57, 23 August 2010
Din punctul meu de vedere nu, nu este un coontract comercial ci unul administrativ, un eventual litigiu va fi circumscris legii contenciosului administrativ.
adica al meu contract va fi unul comercial doar in cazul unei cereri formulate in baza OUG 119/2007?

"contract comercial reprezinta contractul incheiat intre comercianti ori intre acestia si o autoritate contractanta, avand ca obiect furnizarea unor bunuri sau prestarea de servicii contra unui pret constand intr-o suma de bani;
autoritate contractanta reprezinta:
a) orice autoritate publica a statului roman sau a unui stat membru al Uniunii Europene, care actioneaza la nivel central, regional ori local;"

A fost autoritate contractanta pana in momentul atribuirii contractului.
Din momentul inceperii derularii acestuia, partile se numesc beneficiar si executant, deci parti contractente ale unui contract comercial.
Dar pentru un eventual litigiu, daca temeiul legal va fi OUG 119/2007, conform art. 5 pct. (2), In cazul litigiilor privitoare la obligatii de plata rezultand din contracte comerciale nu este necesara parcurgerea, in prealabil, a etapei concilierii directe prevazute la art. 720>1 din Codul de procedura civila.
Ultima modificare: Luni, 23 August 2010
Marcel Mihalache, Avocat
.... si daca formulez o cerere pe oug 119/2007 care e termenul de prescriptie?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai trebuie sa fac procedura concilierii? glo glo o societate comerciala are contract de prestari servicii cu un debitor-societate comerciala.daca vreau sa introduc somatie pe oug 119 mai trebuie sa mai fac ... (vezi toată discuția)
Factura de penalitati alina_vi alina_vi O societate care are un contract comercial in derulare a emis mai multe facturi care nu au fost achitate. Contractul prevede calcularea penalitatilor de ... (vezi toată discuția)
Og 5/2001 versus oug 119/2007 Emil Lasconi Emil Lasconi Fratilor va rog sa ma ajutati. Am avut o somatie de plata respinsa de judecatorie( inca nu stiu motivele ca nu este motivata ) insa pot sa va spun ca am ... (vezi toată discuția)