avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Apostilarea unui certificat
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Apostilarea unui certificat

Buna ziua,

As dori daca se poate o informatie in legatura cu obtinerea permisului de sedere in Romania.

Mentionez ca sunt 2 cetateni americani (sot si sotie), care au venit in Romania - domnul are obtinut permisul de sedere, iar doamna doreste sa il obtina. Pentru aceasta, le este necesar Certificatul de Casatorie apostilat, insa acestia nu il au apostilat.

Intrebarea mea este: Exista vreo procedura legala in vederea apostilarii acestui Certificat de Casatorie, dar in Romania? Este destul de complicat ca acestia sa se duca in America doar pentru a apostila acest certificat.

Va multumesc pentru ajutor,
Alina Stancu
Cel mai recent răspuns: yvk , utilizator 15:02, 23 August 2010
La Ambasada americana ati incercat sa gasiti un raspuns?
Da, am fost la ei, insa nu au Birou de Relatii cu Publicul. Acestia mi-au spus sa intru pe site si sa sun la numarul afisat. Am sunat si mi-a raspuns robotul si nu am reusit sa dau de o persoana pentru a ma ajuta.
Trebuie sa insistati tot la ambasada americana sa mergeti in audienta la unul din secretarii ambasadei , probabil cel cu probleme administrative.
Am inteles. Voi insista tot la ei. Va multumesc
In SUA competenta apostilarii documentelor apartine secretarului de stat american din statul in care a fost emis documentul. In majoritatea statelor se poate obtine prin posta. Un link ajutator: [ link extern ] >.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie cetatean american geany84 geany84 O sa ma casatoresc cu un cetatean american si eu am visa de turist B1/ B2 valabila inca 8 ani. Eu anul trecut am fost de multe ori in state la el si ultima ... (vezi toată discuția)
Certificat de casatorie american transcriere in romania kdoina2007 kdoina2007 Va rog sa-mi spuneti daca stiti cum se poate transcrie in Romania certificatul de casatorie emis in America. Pe internet sunt tot felul de pareri. Se poate ... (vezi toată discuția)
Respingere de catre autoritatile din romania a procurii incheiate in sua global_bystander global_bystander Buna ziua, Sunt titularul unui permis de conducere romanesc obtinut in Romania in anul 2008 pentru categoria B de vehicule, iar in luna martie a acestui ... (vezi toată discuția)