avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... certificat de casatorie american transcriere in Romania
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

certificat de casatorie american transcriere in Romania

Va rog sa-mi spuneti daca stiti cum se poate transcrie in Romania certificatul de casatorie emis in America. Pe internet sunt tot felul de pareri. Se poate oare prin ambasada Romaniei in Germania, la Munchen? pentru ca fata acolo traieste de cativa ani.
sau trebuie sa vina in Romania, la primarie. Este recunoscut in Romania certificatul de casatorie apostilat in America? In Germania a fost recunoscut si transcris deja. In Romania fiind o tara membra a UE, ar trebui sa fie posibil de asemenea.
Cel mai recent răspuns: kdoina2007 , utilizator 17:46, 3 Februarie 2020
Detalii
[ link extern ]
Am aflat astazi care este procedura.
Certificatul de casatorie apostilat in America, trebuie tradus, legalizat si apostilat in Romania. Apoi se adauga certificatul de nastere original si copie legalizata al cetateanului roman si declaratia notariala a celor doi soti privind numele dupa casatorie si regimul matrimonial al bunurilor.
Sotul strain, doar cu pasaportul sau buletinul.
Certificatul de casatorie american este recunoscut doar de statele care au semnat conventia cu SUA. Romania nu este semnatara.
Toata procedura se poate face si in tara la primaria unde are adresa din buletin sau la ambasada din tara in care are resedinta.
Toate astea mi le-a spus o doamna amabila de la primarie, sectia casatorii.
Ultima modificare: Luni, 3 Februarie 2020
kdoina2007, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte căsătorie Claus1988 Claus1988 Buna ziua , locuiesc in Danemarca cu domiciliu rămas pe buletin in România , in Danemarca m-am căsătorit cu o cetățeana de origine ucraineana care in ... (vezi toată discuția)
Carte de identitate,certif.de casatorie in sua ili47 ili47 Situatia : cetatean roman stabilit in SUA ,casatorit tot in SUA ,are Carte de Identitate provizoriu in Romania ,unde scrie lipsa certif de casatorie .Am ... (vezi toată discuția)
Schimbare de nume in acte - dupa casatoria cu un cetatean german petro_lore petro_lore buna, in august ma casatoresc in germania cu cetatean german; as dori sa stiu ce acte trebuie schimbate dupa casatorie(in urma schimbarii numelui) si cat ... (vezi toată discuția)