avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 288 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Achizitionare masina
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Achizitionare masina

Eu si prietenul meu dorim sa ne cumparam o masina. Ideea este ca eu nu as vrea sa ma ocup de toate treburile "casnice", inmatriculare, administratie financiara si toata nebunia de inceput si cea care va urma. Talonul masinii va fi pe numele unuia dintre noi, fiindca oricum banuiesc ca pe nume comun nu se poate. Se poate incheia actul de vanzare-cumparare la Udriste, pe ambele nume, specificandu-se de exemplu: eu, proprietar 3/4, el 1/4, talonul si placute si restul sa fie pe numele meu, dar el sa se duca sa se ocupe de formalitati in continuare, fiind coproprietar? Sau el trebuie sa fie titular in talon? Cine este persoana mentionata in talon, pana la urma? Cea cu contributia cea mai mare? Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 16:52, 11 Octombrie 2007
Pai nu trebuie amestecat contractul de vanzare cumparare - un act civil, cu talonul de imatriculare un act administrativ...

Fireste, contractul se poate incheia de catre amandoi, in ce cote ati stabilit de comun acord. In caz de litigiu intre voi - ce scrie in contract e litera de lege... nu ce scrie pe talon.

Mai departe nu stiu sa-ti zic care e relatia dintre titularul contractului de vanzare cumparare si titularul talonului... Cei care au masina si-s umblati pe la inmatriculari o sa-ti raspunda prompt...
Ultima modificare: Joi, 11 Octombrie 2007
roumanie, utilizator
Merci mult. O sa ma interesez acolo. O alta mica intrebare as mai avea. Indiferent de titular de talon, etc, daca dau o procura generala de reprezentare in fata RAR, Adm. Financiara, etc., atunci s-ar putea duce in locul meu?
Procura speciala trebuie data in fata notarului public.
Sigur.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare-cumparare a unui autoturism? cristache paula cristache paula buna va rog mult ajutati-ma si pe mine in urmatorea probleme: tatal meu in urma cu 8 ani a vandut o masina unei rude fara sa faca acte,acea ruda a vandut ... (vezi toată discuția)
Urgent - contract de vanzare-cumparare auto ana.ana ana.ana Buna, Situatia este urmatoarea: o persoana fizica romana stabilita in Spania isi imputerniceste fratele sa ii vanda masina; fratele face un contract de ... (vezi toată discuția)
Am dat toate actele masinii cumparatorului camelia87 camelia87 Va rog sa ma ajutati! Am vandut o masina in luna martie, act de vanzare cumparare si am fost in aceasi luna sa o scot din evidenta de la adm. financiara. Am ... (vezi toată discuția)