avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire dupa tata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire dupa tata

sa inteleg ca sotia tatalui meu, in cazul decesului tatalui, aceasta beneficiaza de 1/4 din bunurile pe care tatal meu le.a mostenit dupa urma mamei mele? dar daca nu s.a realizat nici un fel de succesiune ca sa se poata cunoaste ce procent ii apartine tatalui meu? dupa decesul mamei mele ce parte revine copiilor si ce parte ii revine tatalui? din acel procent al tatalui, dupa decesul acestuia, cat revine copiilor acestuia si cat revine actualei lui sotii? va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 13:50, 24 August 2010
caren a scris:

nu s.a facut nici o succesiune in urma decesului mamei ca sa putem sti ce procent ii revenea tatalui.. si in concluzie, ce procent ii poate revenii sotiei lui si copiilor! (sunt 2)

Va spunem noi ce procent: tatal dvs. are 1/4 + 1/2 din bunurile comune.
Totul intra in masa succesorala a lui, deci sotia supravietuitoare va culege 1/4 din tot. Copiii ei nu vin la mostenirea tatalui dvs.

Daca tatal se va casatori, de ce nu dezbateti acum succesiunea dupa mama, el sa renunte la succesiune ca sa culegeti dvs. copiii tot? sa nu mai fie discutii ca viitoarea sotie o sa aiba ceva de la mama dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire - dezbatere succesorala Vasile Olteanu Vasile Olteanu In urma cu 3 luni tatal meu a decedat.Mama a decedat in 1989, dar nu am facut dezbaterea . Mai am un frate. In 1992 tata s-a recasatorit. Masa succesorala se ... (vezi toată discuția)
Mostenire...ajutorr elisabeta11 elisabeta11 buna ziua!! In urma decesului tatalui vreau sa deschid taxa de succesiune, mama traieste,si suntem 5 frati.... intrebarea mea este: cat la suta din ... (vezi toată discuția)
Mostenire dupa tata caren caren in cazul in care mama a decedat si nu s.a facut nici un fel de succesiune, iar tatal se recasatoreste, dupa decesul tatalui sotia acestuia beneficiaza de vreo ... (vezi toată discuția)