avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2011

Stiu ca e cu o zi mai devreme, dar....;) hai sa-l demaram. Topicul, adica.
De postat, eu zic ca de maine:) , dupa afisarea baremului din inm 2010.
pai sincer daca il omori pe unul cu arsenic e omor simplu, calificat , sau deosebit de grav in functie de circumstanta, iar daca omori mai multe persoane este deosebit de grav. Pe de alta parte in exemplul tau actele anterioare se absorb in chip natural in infractiunea consumata adica de exemplu daca ii dai o cantitate azi una maine si asa mai departe ... ai tentativa .... iar cand moare subiectul pasiv ai infractiune de omor consumat care absoarbe in mod natural si actele anterioare respectiv actele preparatorii( daca le ai ) si tentativa. Daca nu moare subiectul pasiv ai tentativa la omor la fel simplu, calificat sau deosebit de grav in functie de circumstanta.Plus ca infratiunea de omor nuare un obiect susceptibil de divizare , e normal ca pe drumul lui iter criminis sa se efectueze mai multe acte care conduc la un rezultat mai grav , socielmente periculos si sanctionat de normele penale.Pe de alta parte majoritatea doctrinei este de parerea ca infractiunea de omor nu are un obiect susceptibil de divizare ( cu exceptia domnului Udroiu ) . Iar exemlul dat de tine nu este oportun pentru ca la infractiunile contra patrimoniului mai multe acte de executare comise in baza aceeleasi rezolutii infractionale chiar daca s-au vatamat patrimonii ale unor persoane diferite, constituie furt sub forma continuata, iar la infractiunile contra persoanei( din care face parte si omorul ) vatamarile aduse mai multor persoane (chiar si printr-o singura actiune) nu se unesc sub forma infractiunii continuate si constituie fiecare in parte cate o infractiune distincta, cu exceptia cazului in care legiuitorul din pluralitatea de acte face o unitate legala.
parerea mea este sa te mai gandesti, iar daca ai argumente in plus, poti sa le postezi aici sa le discutam cu totii si sa gasim cele mai bune raspunsurii.
nu stiu ce argumente aduce Udroiu pt infractiunea de omor in forma continuata..eu spuneam ca nu sunt de acord si am dat ca exemplu furtul care poate fi savarsit in forma continuata
pai eu nu ziceam de furt ziceam de omor.
Sarbatori fericite!
LA MULTI ANI!
Sa ne ajute Dumnezeu sa trecem de examenele din anul 2011!

Alte discuții în legătură

Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2010 ENGFULL ENGFULL haideti sa ne apucam de treaba sa incepem cu cartile necesare pentru studiu poate dintre cei care au reusit anul acesta ne mai posteaza o data cartile de ... (vezi toată discuția)
Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)