Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
Lasand gluma la o parte, chiar nu stiu care este temeiul legal al acestei "irevocabilitati de gradul II". Cred ca totusi este doar o "deductie" logica a unor norme juridice sau poate e doar o cutuma "statornicita" de catre doctrina.
Stie cineva vreun articol de lege care sa defineasca aceasta irevocabilitate in cazul donatiilor?
Va recomand Mapa lui Neagu, o carte format A4, de vreo 500 de pagini, cu sinteze, spete si grile, dar si multe RIL-uri noi ( este publicata in 2010).Contine atat partea generala, cat si cea speciala. Este un fel de rezumat al tratatului, doar cu informatiile esentiale. Impreuna cu Codul, ar trebui sa asigure o buna cunoastere a procedurii penale, mai ales ca timpul este totusi scurt.
Cat priveste prof. Anastasiu Crisu, esti sigur ca e formator la INM?
Patrick_ a scris:
Lasand gluma la o parte, chiar nu stiu care este temeiul legal al acestei "irevocabilitati de gradul II". Cred ca totusi este doar o "deductie" logica a unor norme juridice sau poate e doar o cutuma "statornicita" de catre doctrina.
Stie cineva vreun articol de lege care sa defineasca aceasta irevocabilitate in cazul donatiilor?
Acest tip de irevocabilitate nu este definit nicaieri, va asigur, este o inventie doctrinara, pentru a evidentia specificul contractului de donatie fata de alte contracte.